Yabancı Diller Koordinatörlüğü

Zorunlu Yabancı Dil Dersi Muafiyet ve Seviye Belirleme Sınavı

Değerli Öğrencimiz,
Üniversitemize hoşgeldiniz!
28.09.2022 tarihinde yüz yüze yapılacak olan Zorunlu Yabancı Dil Dersi Muafiyet ve Seviye Belirleme Sınavı için izlemeniz gereken adımlar aşağıdaki gibidir:

1. Bu bağlantıda yer alan dilekçenin çıktısını alıp doldurduktan sonra, dilekçenin doldurulmuş ve ıslak imzalı halini taramak,

2. Dilekçenizi doldurup taradıktan sonra dilekçenizin .pdf halini adınız ve soyadınız ile isimlendirmek,

3. Bu bağlantıda yer alan formu doldurarak dilekçenizin taranmış halini formun sonunda yer alan bölüme eklemek.

Önemli Bilgilendirme:
    * Sınava sadece ilgili bağlantı adresinde yer alan formu eksiksiz doldurup dilekçesinin taranmış halini ekleyen ve sınav gününde dilekçesinin aslını getirip teslim eden öğrenciler kabul edilecektir.
    * Sınava 23.09.2022 saat 17:00'a kadar başvurulabilir. Bu tarihten itibaren başvuru kabul edilmeyecektir.
    * Sınav 120 dakika sürecktir.
    * Sınava yalnızca 2022- 2023 Akademik Yılında Konya Teknik Üniversitesi'ne yerleşen öğrenciler girebilir.
    * Sınav, aynı zamanda bir seviye belirleme testi olduğundan, bazı bölümlerde şubelendirme yapılırken sınav sonuçları referans alınabilir.
    * Sınav A2 - B1 seviyelerinde:
        - okuma ve anlama
        - dilbilgisi
        - kelime
    gibi bölümlerde 100 sorudan oluşmaktadır.
    * Sınavda alınacak puan akademik not ortalamasına yansıyacaktır.
    * Sınav saati başvuru sürecinin ardından ilan edilecektir.

Sorularınız için ydk@ktun.edu.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.

muafiyet İngilizce zorunlu yabancı dil sınav