Ağrı-Tutak doğumlu olan Prof. Dr. Muazzez ÇELİK KARAKAYA, ilk, orta ve Lise öğrenimini Ağrı’da dereceyle bitirmiştir, ailesi Ahıska kökenlidir.
  Jeoloji Mühendisliği ve Hukuk Fakültesi mezunu olan Prof. Dr. Muazzez ÇELİK KARAKAYA, 1977-1983 yılları arasında Ankara Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nde Lisans ve Yüksek Lisans, 1984-1989 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nde doktorasını tamamlamıştır. 2012-2016 yılları arasında Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur.
   Selçuk Üniversitesi’nde Kulu Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü, Selçuk Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanlığı, on beş yıl Anabilim Dalı Başkanlığı ve altı yıl Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanlığı görevlerini yürütmüştür.
  Bilimsel çalışmaları 38 adet uluslararası ve 12 adet ulusal makale; 27 adet uluslararası ve 18 adet ulusal bilimsel toplantılarda sunulan tam metni basılan bildiri; ayrıca 60 adet uluslararası ve 30 adet ulusal sempozyumlarda bildiri sunmuştur. 3 adet ulusal sempozyum düzenlemiş ve editörlüğünü yapmıştır. Bilimsel çalışmaları 700’ün üzerinde uluslararası atıf almış olup, H-indeksi 15’dir. 7 adet TÜBİTAK ve 2 adet DPT projesinde yürütücü olmak üzere 10 TÜBİTAK, 2 DPT, 1 TTK destekli ve 14 adet Üniversite destekli toplam 26 projede görev aldı. Jeoloji Mühendisliği alanında 3 adet kitabı bulunmaktadır. TÜBİTAK’ın panelistlik/dış danışmanlık (25 kez) ve TÜBİTAK destekli 2 adet projede danışmanlık yapmıştır. Uluslararası indekslerde taranan dergilerde ve ulusal dergilerde hakemlik, uluslararası ve ulusal sempozyumlarda hakemlik ve bilim kurulu üyeliği yapmıştır. Endüstriyel Hammadde aramalarına yönelik Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA) 7 adet projesinde danışmanlık yapmıştır. Üç kez TÜBİTAK desteğinde NATO-ASI eğitim programlarına katılmıştır.
  2018 yılında Durham Üniversitesi’nin (İngiltere) daveti üzerine Kazakistan’da Maden Sahalarındaki Ağır Metal/Su Kirliliği” konusunda sunum yapmıştır. TÜBİTAK’tan Yurt içi Doktora Bursiyerliği kazanmış, ayrıca doktora tezi TÜBİTAK (TBAG-833) tarafından desteklenmiştir.
    2021 yılında TÜBİTAK’tan Proje Performans Ödülü ve 2003 yılında Jeoloji Mühendisleri Odası Altın Çekiç Araştırma Ödülü almıştır.
    İyi derecede İngilizce bilmektedir.
  İlk, orta ve lise eğitimini Kayseri’de tamamlayan Hüseyin DEVECİ, Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümünden 1999 yılında mezun oldu. 2000 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Mühendisliği Ana Bilim Dalında 2004 yılında Yüksek Lisans 2008 yılında ise Doktora eğitimini tamamladı. 2005-2006 eğitim döneminde Loughborough Üniversitesinde çalıştı. 2011 yılında Yardımcı Doçent, 2014 yılında Doçent 2020 yılında ise Profesör oldu.
  Kimya Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcılığı, Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Enstitü Müdür Yardımcılığı, Enstitü Müdürlüğü, Konya Teknik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Enstitü Müdür Yardımcılığı ve KTÜN UNİKOP koordinatörlüğü görevlerini yapmıştır. Danışmanlığında 4 adet Doktora ve 10 adet Yüksek Lisans Tezi tamamlanmıştır. Çok sayıda ulusal ve uluslararası makale, sözlü ve poster bildirileri, kitap bölüm yazarlıkları bulunmakta olup TÜBİTAK ve BAP projelerinde araştırmacı ve yürütücü olarak görev yapmıştır.