Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Ağ Erişimi Hakkında Önemli Duyuru

Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından tüm kablolu / kablosuz ağ sistemi, uygulama sunucuları ve servislerin bakım çalışması gerçekleşmiştir. Bu kapsamda, tüm öğrencilerimiz ve personelimizin internet girişi için kullanıcı adı ve şifreleri maillerine bağlı olarak tekrar oluşturulmuştur. (Mail şifreleri değiştirilmemiştir.)

Personellerimize internete giriş için kullanacakları kullanıcı adı ve şifresi sms yolu ile gönderilmiştir. Aynı zamanda akademik personellerimiz öğrenci bilgi sistemine girerek, duyurular alanından kullanıcı adı ve şifrelerine ulaşabilecektir.

Öğrencilerimizin kullanıcı adları mail adresi ile aynı olup ([f/m/e] + [öğrenci numarası] @ [ktun.edu.tr]), şifreleri aşağıda belirtilen şekilde oluşturulmuştur.

Öğrenci Şifreleri:[babaadı-ilk-iki-harf][anneadı-ilk-iki-harf][TCKimlikNumarasının-5678-karakterleri] (Baba adı ilk harfi büyük olmak üzere)

Aynı zamanda öğrencilerimiz obs.ktun.edu.tr adresinden giriş yaparak,internet erişimini sağlyabilecekleri kullanıcı adı ve şifrelerini görebilmekte,değiştirebilmektedir.

Örnek şifreler :

Baba Adı: Ahmet       Anne Adı: gülsüm    TC Kimlik No: 12345678901    Şifre: Ahgu5678
Baba Adı: İbrahim     Anne Adı: özlem      TC Kimlik No: 10789456123    Şifre: Iboz9456
Baba Adı: Hakan       Anne Adı: zeynep     TC Kimlik No: 78945612301    Şifre: Haze5612

Not: Kablosuz internet erişimi için öğrencileri eduroam üzerinden, personeller ise ktun_personel üzerinden kimlik doğrulaması ile bağlantı sağlayabilecektir.

Kablolu internet erişimi yönergesi için tıklayınız.

Kablosuz (Android) internet erişimi yönergesi için tıklayınız.

Kablosuz (IOS) internet erişimi yönergesi için tıklayınız.

İnternet giriş sorunları için Bilgi İşlem Daire Başkanlığı 0332 205 1399-1022 telefonlarından ulaşabilirsiniz.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Ağ erişimi