Jeoloji Mühendisliği

Müdek Hakkında

 

 

Konya Teknik Üniversitesi
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
MÜDEK Akreditasyonu
Geçerlilik Süresi
EUR-ACE Etiketi
Geçerlilik Süresi
Jeoloji Mühendisliği (NÖ) 30.09.2010-30.09.2011 30.09.2010-30.09.2011
Jeoloji Mühendisliği (NÖ) 30.09.2013-30.09.2018 30.09.2013-30.09.2018

 

Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK), çeşitli disiplinlerdeki mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak mühendislik eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla faaliyet gösteren bağımsız bir kuruluştur. 

MÜDEK, 2002 yılında Türkiye ve KKTC'de mühendislik eğitimi veren fakültelerin dekanlarından oluşan Mühendislik Dekanları Konseyi (MDK) tarafından, bu fakültelerin mühendislik lisans programlarının değerlendirmesi için ayrıntılı bir program düzenlemek ve uygulamak üzere, Mühendislik Değerlendirme Kurulu adı ile bağımsız bir platform olarak kurulmuş, 2003 yılında mühendislik programlarının değerlendirmesine başlamış ve 2007 yılında dernekleşmiştir. 

MÜDEK idari personeli dışında, MÜDEK kurulları, komiteleri, çalışma grupları ve akreditasyon değerlendirme takımlarında görev alan tüm kişiler herhangi bir ücret almadan gönüllülük esasına göre çalışırlar. 

MÜDEK 17 Kasım 2006 tarihinden beri Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağı (ENAEE - European Network for Accreditation of Engineering Education) adlı kuruluşun üyesi ve 15 Haziran 2011 tarihinden beri Washington Accord (WA) imzacısıdır (üyesidir). 

MÜDEK'in ulusal ve uluslarası dış değerlendirilmeleri ve yetkilendirilmeleri için tıklayınız: >>>>>

Kaynak: http://www.mudek.org.tr

MÜDEK'İN AMACI

MÜDEK'in amacı, farklı disiplinlerdeki mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak mühendislik eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak, böylece, güncel ve gelişmekte olan teknolojileri kavrayan, daha iyi eğitilmiş ve daha nitelikli mühendisler yetiştirilerek toplumun refahının ileri götürülmesini sağlamaktır.

MÜDEK'S MISSION

MÜDEK's mission is to contribute to enhancing the quality of engineering education by means of the accreditation and evaluation of and providing information services for engineering education programs in different disciplines. Thus, MÜDEK aims at graduating better educated and qualified engineers in order to advance the welfare of the society.

 

Bölüm Akreditasyon Süreci

 

Jeoloji Mühendisliği Bölümü ara değerlendirmeli olarak MÜDEK tarafından 2010-2011 ve 2013-2018 yılları arası akredite edilmiştir.

 

Konya Teknik Üniversitesi
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
MÜDEK Akreditasyonu
Geçerlilik Süresi
EUR-ACE Etiketi
Geçerlilik Süresi
Jeoloji Mühendisliği (NÖ) 30.09.2010-30.09.2011 30.09.2010-30.09.2011
Jeoloji Mühendisliği (NÖ) 30.09.2013-30.09.2018 30.09.2013-30.09.2018

 

Jeoloji Mühendisliğinin Program Eğitim Amaçları

 

Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Normal ve İkinci Öğretim Programı Eğitim Amaçlarımız, 

  1. Arazide jeolojiyi okuyabilen, problemleri çözebilen, tasarlama-ölçme tekniğine sahip, bilişim teknolojisini kullanabilen iyi donanımlı mezunlar yetiştirmek üzere kapsamlı ve sürekli iyileştirilen bir öğretim programı uygulamak.
  2. Öğretim programını paydaşların gereksinimleri doğrultusunda iyileştirmeye yönelik olarak öğrenci, mezunlar, işverenler ile sürekli iletişim içerisinde olmak. Eğitim programının çıktılarını ve paydaşlarının gereksinimlerini işveren, yeni ve eski mezun ve ders anketleri ile ölçmek ve sonuçlarını programın iyileştirilmesinde kullanmak.
  3. Jeoloji alanında arazi ve ders uygulamaları, problem çözme, araştırma, tasarım ve mesleki kariyer için fen, matematik vb temel bilimsel donanım ve mesleki bilgi, beceri ve yeterli deneyim,
  4. Mesleği ile ilgili olarak temel bilgisayar teknolojisini ve yazılımlarını etkin kullanma ve geliştirme becerisi,
  5. Jeoloji ile ilgili temel konularda proje tasarlama, uygulama, geliştirme ve elde edilen sonuçları yorumlayıp rapor haline getirme ve sözlü olarak sunma becerisi,
  6. Etkin yazılı ve sözlü iletişim becerisi,
  7. Bireysel, takım ve disiplinler arası çalışma yapabilme yeteneği,
  8. Mesleki etik sorumluluğu,
  9. Üstlenilen mesleki etkinliklerdeki sosyal, ekonomik, politik ve yasal içeriğin bilincinde olma, gereklerini yerine getirme ve sonuçlarını değerlendirme yeteneğini kazandırmak.
  10. Eğitim amaçlarına ulaşılıp ulaşılmadığını kanıtlamak ve sonuçlarının programın etkinliğini geliştirmek amacıyla başta anketler olmak üzere değerlendirme mekanizmaları tasarlamak, mezunların iş bulmak ve mesleki başarılarını izlemek,

      Olarak Sıralanabilir.

 


Akreditasyon Belgeleri