Tarihçe:

Konya Teknik Üniversitesi; 18.05.2018 tarih ve 30425 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmış olan 7141 sayılı kanunun yedinci maddesiyle 2809 sayılı kanuna eklenen Ek Madde-179 ile yeni bir üniversite olarak kurulmuştur.
Daire Başkanlığımız 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 51'inci maddesine göre Yükseköğretim Üst Kuruluşları İle Yükseköğretim Kurumlarının İdari Teşkilatı Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’de belirtilen usullere göre görev yapmaktadır.

Hakkımızda:

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı olarak öğrencilerimize sunulan hizmetlerin iyileştirilmesi için mükemmele erişmeye çalışıyor ve hedeflerimize ulaşmanın üretken yollarını keşfetmeye dair çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hedeflerimize ulaşmak için sürdürülebilir yönetim ilkelerine bağlı stratejik planlarımızı yapıyor, sorumluluğumuzun bilincinde hareket ediyoruz. Öğrenci başarısı için bütünsel gelişimin gerekli olduğuna inanıyoruz. Bu bağlamda; nezaket, şefkat ve ilgi ile öğrencilerimizin problemlerine çözüm bulmak için kolektif ve bireysel olarak saygı duyan ve saygı bulan ilişkiler kuruyoruz.  Değişimi benimsiyor ve yeni otomasyon programları ve uygulamaları ile kendimizi geliştirmek için sürekli çaba gösteriyoruz.

Misyon:

Öğrenci başarısını ve refahını destekleyen kapsayıcı ve işbirlikçi bir üniversite için; Üniversitemizin misyonunu geliştirmeye yardımcı olmak adına öğrenci topluluklarının başarısını sağlamak ve paydaşlarımıza kaliteli hizmet sunmak. Sonuç olarak refah seviyesini artırarak, çalışmalarımız ile öğrenci başarısını teşvik etmek.

Vizyon:

Üniversitemizin vizyonu ile uyum içinde, Öğrenci İşleri alanında yeniliğin, kalitenin, güvenin, memnuniyetin ve katılımın sağlandığı, üzerine düşen sorumluluğun bilinci ile çalışmalarını yürütmeye devam edecektir.