Gıda Teknolojisi

Ders İceriği
Dersin Adı   Gıdalarda Temel İşlem.-2
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
0 5041406 1 / 1 2
Dersin Düzeyi Önlisans
Dersin Veriliş Biçimi Yüzyüze
Dersin Koordinatörü Doç. Dr. Elif Yaver
Koordinatör E-Mail eyaver ktun.edu.tr
Öğretim Elemanı Doç. Dr. Elif Yaver
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Evaporasyon, filtrasyon, kurutma, dondurma, ayırma, filtrasyon, santrifüj gibi işlemlerin prensiplerinin öğretilmesi; bu proseslerin gıda sanayindeki uygulamaları hakkında bilgilendirilmesidir.
Temel Meslek Dersi Aktarılabilir Beceri Dersi
90 10
Ders Öğretim Yöntem ve Teknikleri
Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap
Hafta Ders İçerik Kaynak
1 Pastörizasyon ve sterilizasyon Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler, Prof. Dr.Bekir Cemeroğlu, 2010, Gıda teknolojisi Derneği Yayınları.
2 Soğutma teknolojisi Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler, Prof. Dr.Bekir Cemeroğlu, 2010, Gıda teknolojisi Derneği Yayınları.
3 Dondurma teknolojisi Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler, Prof. Dr.Bekir Cemeroğlu, 2010, Gıda teknolojisi Derneği Yayınları.
4 Kurutma teknolojisi Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler, Prof. Dr.Bekir Cemeroğlu, 2010, Gıda teknolojisi Derneği Yayınları.
5 Evaporasyon Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler, Prof. Dr.Bekir Cemeroğlu, 2010, Gıda teknolojisi Derneği Yayınları.
6 Ekstrüzyon Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler, Prof. Dr.Bekir Cemeroğlu, 2010, Gıda teknolojisi Derneği Yayınları.
7 Kristalizasyon Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler, Prof. Dr.Bekir Cemeroğlu, 2010, Gıda teknolojisi Derneği Yayınları.
8 Haşlama, pişirme Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler, Prof. Dr.Bekir Cemeroğlu, 2010, Gıda teknolojisi Derneği Yayınları.
9 VİZE
10 Gıda depolama sistemleri, kontrollü ve modifiye atmosferde depolama Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler, Prof. Dr.Bekir Cemeroğlu, 2010, Gıda teknolojisi Derneği Yayınları.
11 Fermantasyon Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler, Prof. Dr.Bekir Cemeroğlu, 2010, Gıda teknolojisi Derneği Yayınları.
12 Fermantasyon Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler, Prof. Dr.Bekir Cemeroğlu, 2010, Gıda teknolojisi Derneği Yayınları.
13 Işınlama Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler, Prof. Dr.Bekir Cemeroğlu, 2010, Gıda teknolojisi Derneği Yayınları.
14 Yüksek hidrostatik basınç, vurgulu elektrik alan (PEF) Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler, Prof. Dr.Bekir Cemeroğlu, 2010, Gıda teknolojisi Derneği Yayınları.
15 Yüksek hidrostatik basınç, vurgulu elektrik alan (PEF) Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler, Prof. Dr.Bekir Cemeroğlu, 2010, Gıda teknolojisi Derneği Yayınları.
16 Tekrar
Sıra Ders Öğrenim Çıktıları Değer
1 Gıda işlemede uygulanan temel işlemler hakkında bilgi anlatabilme 25
2 Gıda sanayinin farklı alanlarında üretim sürecini yürütebilecek bilgi ve beceriler gösterebilme 25
3 Örnekler üzerinden edindiği bilgiyi daha önceki derslerde edindiği bilgilerle entegre edebilme 25
4 Bilimsel düşünme gösterebilme 25
DÖÇ 1DÖÇ 2DÖÇ 3DÖÇ 4
0000
03000
0000
00200
20000
0000
010020
0000
0000
0000
0000
0000
AKTS İş Yükü Sayı Süre,Dakika Toplam İş Yükü
Haftalık ders saati (Teorik)121802160
Haftalık ders saati (Uygulama) (laboratuvar, stüdyo, atölye vb)000
Ödev000
Kısa Sınavlar (quiz)000
Materyal tasarlama, hazırlama000
Arazi Çalışmaları000
Rapor hazırlama000
Sunum000
Proje hazırlama000
Diğer çalışmalar000
Ara sınav ve ara sınava hazırlık1150150
Genel sınav ve genel sınava hazırlık1200200

AKTS İş Yükü Ara Sınava Katkı Yüzdesi Finale Katkı Yüzdesi
Haftalık ders saati (Teorik)00
Haftalık ders saati (Uygulama) (laboratuvar, stüdyo, atölye vb)00
Ödev00
Kısa Sınavlar (quiz)00
Materyal tasarlama, hazırlama00
Arazi Çalışmaları00
Rapor hazırlama00
Sunum00
Proje hazırlama00
Diğer çalışmalar00
Ara sınav ve ara sınava hazırlık300
Genel sınav ve genel sınava hazırlık050