Dersin Adı | Gıdalarda Temel İşlem.-2 | ||
Dönemi | Dersin Kodu | Teorik Saat / Uygulama Saati | AKTS |
0 | 5041406 | 1 / 1 | 2 |
Dersin Düzeyi | Önlisans | ||
Dersin Veriliş Biçimi | Yüzyüze | ||
Dersin Koordinatörü | Doç. Dr. Elif Yaver | ||
Koordinatör E-Mail | eyaver ktun.edu.tr | ||
Öğretim Elemanı |
|
||
Yardımcı Öğretim Elemanları |
|
||
Dersin Amacı | Evaporasyon, filtrasyon, kurutma, dondurma, ayırma, filtrasyon, santrifüj gibi işlemlerin prensiplerinin öğretilmesi; bu proseslerin gıda sanayindeki uygulamaları hakkında bilgilendirilmesidir. |
Temel Meslek Dersi | Aktarılabilir Beceri Dersi |
90 | 10 |
Ders Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
---|
Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap |
Hafta | Ders İçerik | Kaynak |
---|---|---|
1 | Pastörizasyon ve sterilizasyon | Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler, Prof. Dr.Bekir Cemeroğlu, 2010, Gıda teknolojisi Derneği Yayınları. |
2 | Soğutma teknolojisi | Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler, Prof. Dr.Bekir Cemeroğlu, 2010, Gıda teknolojisi Derneği Yayınları. |
3 | Dondurma teknolojisi | Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler, Prof. Dr.Bekir Cemeroğlu, 2010, Gıda teknolojisi Derneği Yayınları. |
4 | Kurutma teknolojisi | Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler, Prof. Dr.Bekir Cemeroğlu, 2010, Gıda teknolojisi Derneği Yayınları. |
5 | Evaporasyon | Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler, Prof. Dr.Bekir Cemeroğlu, 2010, Gıda teknolojisi Derneği Yayınları. |
6 | Ekstrüzyon | Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler, Prof. Dr.Bekir Cemeroğlu, 2010, Gıda teknolojisi Derneği Yayınları. |
7 | Kristalizasyon | Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler, Prof. Dr.Bekir Cemeroğlu, 2010, Gıda teknolojisi Derneği Yayınları. |
8 | Haşlama, pişirme | Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler, Prof. Dr.Bekir Cemeroğlu, 2010, Gıda teknolojisi Derneği Yayınları. |
9 | VİZE | |
10 | Gıda depolama sistemleri, kontrollü ve modifiye atmosferde depolama | Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler, Prof. Dr.Bekir Cemeroğlu, 2010, Gıda teknolojisi Derneği Yayınları. |
11 | Fermantasyon | Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler, Prof. Dr.Bekir Cemeroğlu, 2010, Gıda teknolojisi Derneği Yayınları. |
12 | Fermantasyon | Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler, Prof. Dr.Bekir Cemeroğlu, 2010, Gıda teknolojisi Derneği Yayınları. |
13 | Işınlama | Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler, Prof. Dr.Bekir Cemeroğlu, 2010, Gıda teknolojisi Derneği Yayınları. |
14 | Yüksek hidrostatik basınç, vurgulu elektrik alan (PEF) | Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler, Prof. Dr.Bekir Cemeroğlu, 2010, Gıda teknolojisi Derneği Yayınları. |
15 | Yüksek hidrostatik basınç, vurgulu elektrik alan (PEF) | Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler, Prof. Dr.Bekir Cemeroğlu, 2010, Gıda teknolojisi Derneği Yayınları. |
16 | Tekrar |
Sıra | Ders Öğrenim Çıktıları | Değer |
---|---|---|
1 | Gıda işlemede uygulanan temel işlemler hakkında bilgi anlatabilme | 25 |
2 | Gıda sanayinin farklı alanlarında üretim sürecini yürütebilecek bilgi ve beceriler gösterebilme | 25 |
3 | Örnekler üzerinden edindiği bilgiyi daha önceki derslerde edindiği bilgilerle entegre edebilme | 25 |
4 | Bilimsel düşünme gösterebilme | 25 |
DÖÇ 1 | DÖÇ 2 | DÖÇ 3 | DÖÇ 4 | |
---|---|---|---|---|
PÇ | 0 | 0 | 0 | 0 | PÇ | 0 | 30 | 0 | 0 | PÇ | 0 | 0 | 0 | 0 | PÇ | 0 | 0 | 20 | 0 | PÇ | 20 | 0 | 0 | 0 | PÇ | 0 | 0 | 0 | 0 | PÇ | 0 | 10 | 0 | 20 | PÇ | 0 | 0 | 0 | 0 | PÇ | 0 | 0 | 0 | 0 | PÇ | 0 | 0 | 0 | 0 | PÇ | 0 | 0 | 0 | 0 | PÇ | 0 | 0 | 0 | 0 |
AKTS İş Yükü | Sayı | Süre,Dakika | Toplam İş Yükü |
---|---|---|---|
Haftalık ders saati (Teorik) | 12 | 180 | 2160 | Haftalık ders saati (Uygulama) (laboratuvar, stüdyo, atölye vb) | 0 | 0 | 0 | Ödev | 0 | 0 | 0 | Kısa Sınavlar (quiz) | 0 | 0 | 0 | Materyal tasarlama, hazırlama | 0 | 0 | 0 | Arazi Çalışmaları | 0 | 0 | 0 | Rapor hazırlama | 0 | 0 | 0 | Sunum | 0 | 0 | 0 | Proje hazırlama | 0 | 0 | 0 | Diğer çalışmalar | 0 | 0 | 0 | Ara sınav ve ara sınava hazırlık | 1 | 150 | 150 | Genel sınav ve genel sınava hazırlık | 1 | 200 | 200 |
AKTS İş Yükü | Ara Sınava Katkı Yüzdesi | Finale Katkı Yüzdesi |
---|---|---|
Haftalık ders saati (Teorik) | 0 | 0 | Haftalık ders saati (Uygulama) (laboratuvar, stüdyo, atölye vb) | 0 | 0 | Ödev | 0 | 0 | Kısa Sınavlar (quiz) | 0 | 0 | Materyal tasarlama, hazırlama | 0 | 0 | Arazi Çalışmaları | 0 | 0 | Rapor hazırlama | 0 | 0 | Sunum | 0 | 0 | Proje hazırlama | 0 | 0 | Diğer çalışmalar | 0 | 0 | Ara sınav ve ara sınava hazırlık | 30 | 0 | Genel sınav ve genel sınava hazırlık | 0 | 50 |