Course Name | Basic Process of Foods-2 | ||
Semester | Course Code | Theory Practice Hours | ECTS |
6 | 5041406 | 1 / 1 | 2 |
Course Level | Associate's Degree | ||
Course Delivery Format | Face to face | ||
Coordinator | Asts. Prof. Dr. Rabia Serpil Günhan | ||
Coordinator E-mail | rsgunhan ktun.edu.tr | ||
Instructor |
|
||
Course Assistant |
|
||
Course Objective | Teaching the principles of processes such as evaporation, filtration, drying, freezing, separation, filtration, centrifugation; to inform about the applications of these processes in the food industry. |
Eng Temel Meslek Dersi | Eng Aktarılabilir Beceri Dersi |
90 | 10 |
Instructional Methods |
---|
Lecture, Discussion, Question and Answer |
Week | Course Content | Resource |
---|---|---|
1 | Pasteurization and sterilization | Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler, Prof. Dr.Bekir Cemeroğlu, 2010, Gıda teknolojisi Derneği Yayınları. |
2 | Cooling technology | Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler, Prof. Dr.Bekir Cemeroğlu, 2010, Gıda teknolojisi Derneği Yayınları. |
3 | Freeze technology | Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler, Prof. Dr.Bekir Cemeroğlu, 2010, Gıda teknolojisi Derneği Yayınları. |
4 | Drying technology | Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler, Prof. Dr.Bekir Cemeroğlu, 2010, Gıda teknolojisi Derneği Yayınları. |
5 | Evaporation | Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler, Prof. Dr.Bekir Cemeroğlu, 2010, Gıda teknolojisi Derneği Yayınları. |
6 | extrusion | Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler, Prof. Dr.Bekir Cemeroğlu, 2010, Gıda teknolojisi Derneği Yayınları. |
7 | crystallization | Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler, Prof. Dr.Bekir Cemeroğlu, 2010, Gıda teknolojisi Derneği Yayınları. |
8 | Boiling, cooking | Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler, Prof. Dr.Bekir Cemeroğlu, 2010, Gıda teknolojisi Derneği Yayınları. |
9 | midterm exam | |
10 | Food storage systems, controlled and modified atmosphere storage | Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler, Prof. Dr.Bekir Cemeroğlu, 2010, Gıda teknolojisi Derneği Yayınları. |
11 | Fermentation | Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler, Prof. Dr.Bekir Cemeroğlu, 2010, Gıda teknolojisi Derneği Yayınları. |
12 | Fermentation | Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler, Prof. Dr.Bekir Cemeroğlu, 2010, Gıda teknolojisi Derneği Yayınları. |
13 | Irradiation | Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler, Prof. Dr.Bekir Cemeroğlu, 2010, Gıda teknolojisi Derneği Yayınları. |
14 | High hydrostatic pressure, accentuated electric field (PEF) | Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler, Prof. Dr.Bekir Cemeroğlu, 2010, Gıda teknolojisi Derneği Yayınları. |
15 | High hydrostatic pressure, accentuated electric field (PEF) | Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler, Prof. Dr.Bekir Cemeroğlu, 2010, Gıda teknolojisi Derneği Yayınları. |
16 | Subject repetition |
No | Course Outcomes (CO) | Percent |
---|---|---|
1 | To be able to explain the basic processes applied in food processing. | 25 |
2 | Demonstrate knowledge and skills to carry out the production process in different areas of the food industry | 25 |
3 | Ability to integrate the knowledge gained through examples with the knowledge gained in previous lessons | 25 |
4 | Ability to demonstrate scientific thinking | 25 |
CO 1 | CO 2 | CO 3 | CO 4 | |
---|---|---|---|---|
PO 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | PO 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | PO 3 | 0 | 30 | 0 | 0 | PO 4 | 0 | 0 | 0 | 0 | PO 5 | 0 | 0 | 0 | 0 | PO 6 | 0 | 0 | 20 | 0 | PO 7 | 0 | 0 | 0 | 0 | PO 8 | 20 | 0 | 0 | 0 | PO 9 | 0 | 0 | 0 | 0 | PO 10 | 0 | 10 | 0 | 20 | PO 11 | 0 | 0 | 0 | 0 | PO 12 | 0 | 0 | 0 | 0 |
ECTS Workload | Number | Duration,Min | Total Workload |
---|---|---|---|
Weekly Lecture Hour (Theoretical) | 12 | 180 | 2160 | Weekly Practice/Lab Hour | 0 | 0 | 0 | Homework | 0 | 0 | 0 | Quiz | 0 | 0 | 0 | Material Design, Preparation | 0 | 0 | 0 | Field Studies | 0 | 0 | 0 | Report Preparation | 0 | 0 | 0 | Presentation | 0 | 0 | 0 | Project Making | 0 | 0 | 0 | Other Studies | 0 | 0 | 0 | Mid-Term exam and pre-study | 1 | 150 | 150 | Final Exam and pre-study | 1 | 200 | 200 |
ECTS Workload | % of Mid-term Grading | % of Final Grading |
---|---|---|
Weekly Lecture Hour (Theoretical) | 0 | 0 | Weekly Practice/Lab Hour | 0 | 0 | Homework | 0 | 0 | Quiz | 0 | 0 | Material Design, Preparation | 0 | 0 | Field Studies | 0 | 0 | Report Preparation | 0 | 0 | Presentation | 0 | 0 | Project Making | 0 | 0 | Other Studies | 0 | 0 | Mid-Term exam and pre-study | 30 | 0 | Final Exam and pre-study | 0 | 50 |