Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinde Mezuniyet Sevinci

Üniversitemiz 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılının ilk mezunlarını vermenin gururunu yaşadı.  Üniversitemiz Gelişim Yerleşkesi Spor Salonu’nda gerçekleştirilen mezuniyet töreninde yaklaşık 700 öğrenci mezun oldu.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesimiz tarafından düzenlenen törenlerde öğrenciler, mezuniyet coşkusunu aileleri ve hocalarının gurur dolu bakışları eşliğinde yaşadı.

Törenler öncesi ilk konuşmayı yapan Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köken, her yıl olduğu gibi yine yetiştirdikleri öğrencilerin mezuniyet sevincine ortak olmaktan gurur duyduklarını ifade etti. Toplam 13 bölümden oluşan fakültenin kuruluşundan bu yana yaklaşık 25 bin öğrencinin mezun olarak iş hayatına atıldığını belirten Dekan Köken, “Mezun ettiğimiz binlerce öğrencimiz bugün ülkemizin çok çeşitli sektörlerinde yetişmiş birer mühendis olarak ülkemizin kalkınmasına hizmet etmektedir. Bu konuda büyük gurur duyuyoruz.” dedi.

“ÜLKEMİZ İÇİN EN İYİLERİNİ YETİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Daha sonra kürsüye gelerek konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, Üniversitenin kuruluşunun 6. yılında olduğunu hatırlatarak yaklaşık 700 öğrencinin mezuniyetinin büyük kıvanç verdiğini belirtti. Üniversitelerin bilim yuvaları olduğuna vurgu yapan Rektörümüz Prof. Dr. Çelik, şunları ekledi: “Üniversitelere, bilim ve teknolojinin üretimi, bilimsel bilginin dolaşımı, bireylerin yetiştirilmeleri noktasında önemli görevler düşmektedir. Konya Teknik Üniversitesi olarak bizler bu görev bilinciyle sorumluluğunuzu en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu noktada burada bulunan her bir akademisyen arkadaşıma gençleri yetiştirmede göstermiş oldukları özveri ve gayretlerinden dolayı huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ederim.”

Sözlerine üniversite hakkında bilgi vererek devam eden Rektör Çelik, “Konya Teknik Üniversitesi mühendislik ve mimarlık öğretiminde deneyimli bir üniversitedir. Üniversitemiz bünyesinde; 5 fakülte, 1 meslek yüksekokulu, 1 enstitü bulunuyor. Yaklaşık 12 bin öğrenci, 800'ün üzerinde akademik ve idari personel ile öğrenim ve araştırma faaliyetlerimize devam ediyoruz. Türkiye’nin geleceğine katkı sunacak en iyi mühendisleri yetiştirmeye çalışırken yerli ve milli projelerini destekleyecek çalışmalara da imza atıyoruz.” dedi.

KTÜN’den  2023-20234 Eğitim-Öğretim yılında başarıyla mezun olarak diplomalarına kavuşan öğrenciler mutluluklarını; törene katılan aileleri, arkadaşları, sevdikleri ve hocalarıyla paylaştı. Törenler, yemin ve kep atma seremonisinin ardından sona erdi.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinde Mezuniyet Sevinci