Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi

Deprem Bölgesindeki Üniversite Öğrencilerinin Özel Öğrencilik Başvuruları

06 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler nedeniyle Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerindeki devlet üniversitelerinde öğrenim gören öğrencilerin özel öğrencilik durumları ile ilgili;

2024-2025 eğitim ve öğretim yılına mahsus olmak üzere

1- Üniversite senatolarının aldığı karar gereğince uzaktan öğretim ve/veya yüz yüze eğitim görecek Adıyaman, İskenderun Teknik, Hatay Mustafa Kemal, İnönü, Malatya Turgut Özal, Kahramanmaraş İstiklal, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitelerinin tüm öğrencilerinden talep edenlere, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılı için kayıtlı oldukları programla eşdeğer  ve öğretim dili aynı olan diğer devlet üniversitelerindeki programlarda özel öğrencilik (Yükseköğretim  Kurumlarında Önlisans  Ve  Lisans  Düzeyindeki  Programlar  Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin özel öğrencilik hükümlerine tabi olmadan) hakkı verilmesine,

2- Özel öğrenci olarak eğitim almak isteyen öğrencilerin 2024-2025 eğitim ve öğretim yılı başlangıç tarihini de dikkate alarak özel öğrenci olmak istedikleri devlet üniversitelerine başvuru yapmalarına ve başvurdukları üniversite tarafından öğrencinin kayıtlı olduğu programla eşdeğer ve öğretim dili aynı olan program ile sınıfının olması durumunda özel öğrencilik başvurusunun kabul edilmesine karar verilmiştir.

Bu aşamada; Adıyaman, İskenderun Teknik, Hatay Mustafa Kemal, İnönü, Malatya Turgut Özal, Kahramanmaraş İstiklal, Kahramanmaraş Sütçü  İmam Üniversitelerinden Üniversitemizde öğrenim görecek olan öğrenciler ekte yer alan Özel Öğrenci Dilekçesini doldurarak ilgili birim evrak kaydına dilekçelerini teslim etmeleri gerekmektedir.

İlgili birim tarafından alınacak olan Fakülte/MYO Yönetim Kurulu Kararı (YKK) sonrasında öğrencilerin kaydı, öğrenci işleri tarafından yapılacaktır. Dönem sonunda öğrencilerin transkriptleri Üniversitelerine gönderilecektir.

Başvuru Tarihi         :        19.08.2024

Son Başvuru Tarihi :        09.09.2024

NOT: Başvurular ilgili birimin evrak kaydına dilekçe ekinde belirtilen evraklar ile birlikte elden yapılacaktır.

Dilekçe için lütfen tıklayınız.

Deprem Bölgesindeki Üniversite Öğrencilerinin Özel Öğrencilik Başvuruları