Metalurji ve Malzeme Mühendisliği

Çift Kodlu Dersler ve Devamsızlık Hakkında

Sevgili Öğrenciler,

2020/2021 güz yarıyılı ders programımızda da göreceğiniz üzere bölümümüzde "Süregelen" ve "İş-başı" olmak üzere 2 ayrı plan yürütülmektedir. Bunlardan biri 2017 ve öncesi girişli öğrenciler içindir, diğerini ise 2018 ve sonrası girişli öğrenciler takip etmektedir. Her iki planda da aynı isimli dersler bulunmaktadır, ancak farklı kodlara sahiptirler. Bu dersler programda aynı gün/saatte gösterilmiştir ve tek bir öğretim üyesi tarafından verilecektir. Uzaktan öğretim sisteminde iki ayrı dersin aynı anda senkron olarak verilmesi mümkün olmayacağından, Süregelen Eğitim planındaki öğrenciler İş-başı Eğitim planındaki derse aktarılacak ve böylece öğrenciler tek bir derste toplanmış olacaktır. Bu nedenle, çift kodlu olan derslerinizden İş-başı eğitim planında bulunan derse giriş yapmanız gerekmektedir. Söz konusu dersler ve hangi dersi takip etmeniz gerektiğini gösteren tablo için tıklayınız. (Bilim Tarihi ve Korozyon derslerinde de benzer bir durum söz konusudur. Bu derslerle ilgili bilgilendirmeye de aynı tablodan ulaşabilirsiniz.)

Ayrıca devamsızlık konusu hakkındaki sorularınızla ilgili olarak:

1- Senkron derslerde haftalık yoklama alınmayacaktır. Ancak dersi veren öğretim üyesi dönem sonunda senkron derslere katılan öğrencilerin listesine ve bir öğrencinin asenkron kayıtların ne kadarlık kısmını dinlediği/izlediği bilgisine sistemden döküm halinde ulaşabilecektir. Hem senkron derslere katılmayıp hem de asenkron kayıtları da takip etmemeniz (dönemlik ders süresinin en az %70'i) halinde derste devamsızlık notuyla (F) notlandırılırsınız.

2- Daha önce de belirttiğimiz üzere bir senkron derse hiç bir öğrenci katılmazsa, dersi veren öğretim üyesinin dersi yapmama hakkı vardır. Ancak işlenmeyen haftadaki konulardan sınavlarda sorumlusunuzdur.

3- Özet olarak; derslerinizi senkron yada asenkron olarak takip etme serbestliği tanınsa da, yönetmelik gereği %70 ders takibi sorumluluğunuz devam etmektedir. Senkron derslerinize çakışma olmadığı sürece katılmanız beklenmektedir.

4- Uzaktan öğretim sistemi ile ilgili bilgilendirme videoları ve soru/cevap için üniversitemiz uzaktan öğretim sayfasına erişebilirsiniz.

Lisans Uzaktan Öğretim