Elektrik-Elektronik Mühendisliği

9. KTÜN Mühendislik Öğrenci Proje Pazarı (9.KTMOPP) - Bilgilendirme Duyurusu

Fakültemizin Proje Pazarı etkinliği, 9.KTMOPP, bu yıl 14-16 Mayıs tarihlerinde düzenlenecektir.

Etkinlik beş farklı tematik alanda öğrenci projelerinin sergilendiği ve bunlar arasından seçilecek olanların ödüllendirildiği bir proje pazarı olacaktır. Üniversite dışından, sektörden, sanayiden ve kamu kurumlarından çok sayıda ziyaretçi katılacaktır. Bu ziyaretçilerin önemi bir kısmı aynı zamanda jüri üyesi olarak puanlama yapacaktır. Fakülte içinden, yarışmacı proje grubu olmayan hocalarımız arasından da jüri görevlendirmeleri yapılacaktır. Böylece, değerlendirme geniş yelpazede jüri üyesi katılımıyla, tamamen tarafsız ve objektif kriterler doğrultusunda yapılacak ve sonuçlar ödül töreninde açıklanacaktır. Ayrıca, sürpriz özel ödüller de olacak ve bunlar da ödül töreninde açıklanacaktır.

9.KTMOPP'ta yarışma boyutundan ziyade, sergilenen projeleri ziyaret eden ve değerlendiren ziyaretçilerimizin Fakültemizi ve öğrencilerimizi daha yakından tanıması çok daha önemlidir. Hatta sektörün talep etmesi halinde ilgilendiği katılımcılarla ikili görüşme yapma ortamı da sağlanacaktır. Sonuçta bu etkinlik ile iki yönlü fayda sağlanması için çaba harcanmaktadır. Bu sebeple öğrencilerimizin geniş sayıda katılımı ve projelerini koşullara uygun düzende hazırlamaları önemlidir. Koşular ve format etkinlik web sayfasında yer almaktadır (https://ktmopp.ktun.edu.tr/).

Proje içeriğinin dereceye girebilir olup olmadığı konusunda endişe etmeksizin, öğrencilerimizin katılım formatına uygun düzende ve mümkün olduğunca kendilerini tanıtacak özende hazırlamaları yeterlidir. Yarışmada derece alsın almasın tüm projelerin kurum dışı ziyaretçiler tarafından görünür olması önemli bir kazanımdır. Etkinliğin verimli, kapsamlı ve keyifli bir organizasyon olması için organizasyon komitesi büyük çaba harcamakta ve özenmektedir. Mevcut çağrı afişinde belirtilen başvuru süresinin bitiminden sonra etkinliğin diğer resmi detayları yayınlanacaktır.

Etkinlik programında 14 Mayıs Salı günü proje sergisi hazırlanacak ve Saat 14:00'te resmi açılış töreni yapılacaktır. 15 Mayıs Çarşamba günü gün boyu proje pazarı görüşmeleri, ziyaretçilerin sergiyi gezmeleri ve jüri puanlamaları yapılacaktır. Son gün sabahtan itibaren etkinlik panayırı kurulacak, gençlerin müzikli, renkli, eğlenceli bir kapanış günü geçirmesi için çeşitli sürpriz etkinlikler düzenlenecektir. Öğrenci topluluklarının da stantlar açması için olanak tanınacaktır. 16 Mayıs Perşembe günü saat 14:00'te ödül töreninin ardından yine müzikli eğlence ile 9.KTMOPP etkinliği sonlandırılacaktır.

Öğrencilerimize duyurulur.

ktün 9. ktmopp