Gıda Teknolojisi

Ders İceriği
Dersin Adı   Süt Teknolojisi-2
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
0 5041413 3 / 1 4
Dersin Düzeyi Önlisans
Dersin Veriliş Biçimi Yüzyüze
Dersin Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Rabia Serpil Günhan
Koordinatör E-Mail rsgunhan ktun.edu.tr
Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Üyesi Rabia Serpil Günhan
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Süt ürünleri üretim işlem basamakları hakkında bilimsel bilgi sahibi olmak
Temel Meslek Dersi Aktarılabilir Beceri Dersi
80 20
Ders Öğretim Yöntem ve Teknikleri
Anlatım, Gösterim, Tartışma, Soru-Cevap
Hafta Ders İçerik Kaynak
1 Peynir ve peynir çeşitleri üretimi Süt ve Süt mamulleri Teknolojisi Prof. Dr Mustafa Üçüncü
Süt Ürünleri Teknolojisi Prof.Dr. Cenap Tekinşen
2 Kaşar peynir üretimi Süt ve Süt mamulleri Teknolojisi Prof. Dr Mustafa Üçüncü
Süt Ürünleri Teknolojisi Prof.Dr. Cenap Tekinşen
3 Tulum peyniri üretimi Süt Ürünleri Teknolojisi Prof.Dr. Cenap Tekinşen
4 Civil peyniri üretimi, mihaliç peynir üretimi Süt Ürünleri Teknolojisi Prof.Dr. Cenap Tekinşen
5 Hellim peyniri, Van otlu peynir üretimi ve diğer peynir çeşitleri Süt ve Süt mamulleri Teknolojisi Prof. Dr Mustafa Üçüncü
Süt Ürünleri Teknolojisi Prof.Dr. Cenap Tekinşen
6 Tereyağ üretimi Süt ve Süt mamulleri Teknolojisi Prof. Dr Mustafa Üçüncü
Süt Ürünleri Teknolojisi Prof.Dr. Cenap Tekinşen
7 Tereyağ üretimi Süt ve Süt mamulleri Teknolojisi Prof. Dr Mustafa Üçüncü
Süt Ürünleri Teknolojisi Prof.Dr. Cenap Tekinşen
8 Yoğurt üretimi Süt ve Süt mamulleri Teknolojisi Prof. Dr Mustafa Üçüncü
Süt Ürünleri Teknolojisi Prof.Dr. Cenap Tekinşen
9 VİZE
10 Yoğurt üretimi Süt ve Süt mamulleri Teknolojisi Prof. Dr Mustafa Üçüncü
Süt Ürünleri Teknolojisi Prof.Dr. Cenap Tekinşen
11 Yoğurt üretimi Süt ve Süt mamulleri Teknolojisi Prof. Dr Mustafa Üçüncü
Süt Ürünleri Teknolojisi Prof.Dr. Cenap Tekinşen
12 Ayran üretimi Süt ve Süt mamulleri Teknolojisi Prof. Dr Mustafa Üçüncü
Süt Ürünleri Teknolojisi Prof.Dr. Cenap Tekinşen
13 Kefir üretimi Megep modül, Gıda teknolojisi, Kefir, 2007
14 Kefir üretimi Megep modül, Gıda teknolojisi, Kefir, 2007
15 Dondurma üretimi Süt ve Süt mamulleri Teknolojisi Prof. Dr Mustafa Üçüncü
Süt Ürünleri Teknolojisi Prof.Dr. Cenap Tekinşen
16 Dondurma üretimi Süt ve Süt mamulleri Teknolojisi Prof. Dr Mustafa Üçüncü
Süt Ürünleri Teknolojisi Prof.Dr. Cenap Tekinşen
Sıra Ders Öğrenim Çıktıları Değer
1 Süte ürünleri üretim işlemlerini anlatabilme 20
2 Süt ürünleri farklılıkları ve beslenmedeki önemini yorumlayabilme 20
3 Bireysel ve teknolojik üretilmiş süt ürünleri arasındaki farklılıkları anlatabilme 20
4 Süt ürünleri üretiminde kullanılan makine ekipmanları hakkında bilgi belirtebilme 20
5 Süt ürünleri hakkında bilimsel ifade edebilme 20
DÖÇ 1DÖÇ 2DÖÇ 3DÖÇ 4DÖÇ 5
00000
0010020
00000
0101000
000200
00000
010000
200000
00000
00000
00000
00000
AKTS İş Yükü Sayı Süre,Dakika Toplam İş Yükü
Haftalık ders saati (Teorik)141802520
Haftalık ders saati (Uygulama) (laboratuvar, stüdyo, atölye vb)000
Ödev000
Kısa Sınavlar (quiz)1180180
Materyal tasarlama, hazırlama000
Arazi Çalışmaları000
Rapor hazırlama000
Sunum000
Proje hazırlama000
Diğer çalışmalar53601800
Ara sınav ve ara sınava hazırlık1600600
Genel sınav ve genel sınava hazırlık1900900

AKTS İş Yükü Ara Sınava Katkı Yüzdesi Finale Katkı Yüzdesi
Haftalık ders saati (Teorik)00
Haftalık ders saati (Uygulama) (laboratuvar, stüdyo, atölye vb)00
Ödev00
Kısa Sınavlar (quiz)020
Materyal tasarlama, hazırlama00
Arazi Çalışmaları00
Rapor hazırlama00
Sunum00
Proje hazırlama00
Diğer çalışmalar010
Ara sınav ve ara sınava hazırlık200
Genel sınav ve genel sınava hazırlık040