Dersin Adı | Süt Teknolojisi-2 | ||
Dönemi | Dersin Kodu | Teorik Saat / Uygulama Saati | AKTS |
0 | 5041413 | 3 / 1 | 4 |
Dersin Düzeyi | Önlisans | ||
Dersin Veriliş Biçimi | Yüzyüze | ||
Dersin Koordinatörü | Dr. Öğr. Üyesi Rabia Serpil Günhan | ||
Koordinatör E-Mail | rsgunhan ktun.edu.tr | ||
Öğretim Elemanı |
|
||
Yardımcı Öğretim Elemanları |
|
||
Dersin Amacı | Süt ürünleri üretim işlem basamakları hakkında bilimsel bilgi sahibi olmak |
Temel Meslek Dersi | Aktarılabilir Beceri Dersi |
80 | 20 |
Ders Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
---|
Anlatım, Gösterim, Tartışma, Soru-Cevap |
Hafta | Ders İçerik | Kaynak |
---|---|---|
1 | Peynir ve peynir çeşitleri üretimi | Süt ve Süt mamulleri Teknolojisi Prof. Dr Mustafa Üçüncü Süt Ürünleri Teknolojisi Prof.Dr. Cenap Tekinşen |
2 | Kaşar peynir üretimi | Süt ve Süt mamulleri Teknolojisi Prof. Dr Mustafa Üçüncü Süt Ürünleri Teknolojisi Prof.Dr. Cenap Tekinşen |
3 | Tulum peyniri üretimi | Süt Ürünleri Teknolojisi Prof.Dr. Cenap Tekinşen |
4 | Civil peyniri üretimi, mihaliç peynir üretimi | Süt Ürünleri Teknolojisi Prof.Dr. Cenap Tekinşen |
5 | Hellim peyniri, Van otlu peynir üretimi ve diğer peynir çeşitleri | Süt ve Süt mamulleri Teknolojisi Prof. Dr Mustafa Üçüncü Süt Ürünleri Teknolojisi Prof.Dr. Cenap Tekinşen |
6 | Tereyağ üretimi | Süt ve Süt mamulleri Teknolojisi Prof. Dr Mustafa Üçüncü Süt Ürünleri Teknolojisi Prof.Dr. Cenap Tekinşen |
7 | Tereyağ üretimi | Süt ve Süt mamulleri Teknolojisi Prof. Dr Mustafa Üçüncü Süt Ürünleri Teknolojisi Prof.Dr. Cenap Tekinşen |
8 | Yoğurt üretimi | Süt ve Süt mamulleri Teknolojisi Prof. Dr Mustafa Üçüncü Süt Ürünleri Teknolojisi Prof.Dr. Cenap Tekinşen |
9 | VİZE | |
10 | Yoğurt üretimi | Süt ve Süt mamulleri Teknolojisi Prof. Dr Mustafa Üçüncü Süt Ürünleri Teknolojisi Prof.Dr. Cenap Tekinşen |
11 | Yoğurt üretimi | Süt ve Süt mamulleri Teknolojisi Prof. Dr Mustafa Üçüncü Süt Ürünleri Teknolojisi Prof.Dr. Cenap Tekinşen |
12 | Ayran üretimi | Süt ve Süt mamulleri Teknolojisi Prof. Dr Mustafa Üçüncü Süt Ürünleri Teknolojisi Prof.Dr. Cenap Tekinşen |
13 | Kefir üretimi | Megep modül, Gıda teknolojisi, Kefir, 2007 |
14 | Kefir üretimi | Megep modül, Gıda teknolojisi, Kefir, 2007 |
15 | Dondurma üretimi | Süt ve Süt mamulleri Teknolojisi Prof. Dr Mustafa Üçüncü Süt Ürünleri Teknolojisi Prof.Dr. Cenap Tekinşen |
16 | Dondurma üretimi | Süt ve Süt mamulleri Teknolojisi Prof. Dr Mustafa Üçüncü Süt Ürünleri Teknolojisi Prof.Dr. Cenap Tekinşen |
Sıra | Ders Öğrenim Çıktıları | Değer |
---|---|---|
1 | Süte ürünleri üretim işlemlerini anlatabilme | 20 |
2 | Süt ürünleri farklılıkları ve beslenmedeki önemini yorumlayabilme | 20 |
3 | Bireysel ve teknolojik üretilmiş süt ürünleri arasındaki farklılıkları anlatabilme | 20 |
4 | Süt ürünleri üretiminde kullanılan makine ekipmanları hakkında bilgi belirtebilme | 20 |
5 | Süt ürünleri hakkında bilimsel ifade edebilme | 20 |
DÖÇ 1 | DÖÇ 2 | DÖÇ 3 | DÖÇ 4 | DÖÇ 5 | |
---|---|---|---|---|---|
PÇ | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | PÇ | 0 | 0 | 10 | 0 | 20 | PÇ | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | PÇ | 0 | 10 | 10 | 0 | 0 | PÇ | 0 | 0 | 0 | 20 | 0 | PÇ | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | PÇ | 0 | 10 | 0 | 0 | 0 | PÇ | 20 | 0 | 0 | 0 | 0 | PÇ | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | PÇ | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | PÇ | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | PÇ | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
AKTS İş Yükü | Sayı | Süre,Dakika | Toplam İş Yükü |
---|---|---|---|
Haftalık ders saati (Teorik) | 14 | 180 | 2520 | Haftalık ders saati (Uygulama) (laboratuvar, stüdyo, atölye vb) | 0 | 0 | 0 | Ödev | 0 | 0 | 0 | Kısa Sınavlar (quiz) | 1 | 180 | 180 | Materyal tasarlama, hazırlama | 0 | 0 | 0 | Arazi Çalışmaları | 0 | 0 | 0 | Rapor hazırlama | 0 | 0 | 0 | Sunum | 0 | 0 | 0 | Proje hazırlama | 0 | 0 | 0 | Diğer çalışmalar | 5 | 360 | 1800 | Ara sınav ve ara sınava hazırlık | 1 | 600 | 600 | Genel sınav ve genel sınava hazırlık | 1 | 900 | 900 |
AKTS İş Yükü | Ara Sınava Katkı Yüzdesi | Finale Katkı Yüzdesi |
---|---|---|
Haftalık ders saati (Teorik) | 0 | 0 | Haftalık ders saati (Uygulama) (laboratuvar, stüdyo, atölye vb) | 0 | 0 | Ödev | 0 | 0 | Kısa Sınavlar (quiz) | 0 | 20 | Materyal tasarlama, hazırlama | 0 | 0 | Arazi Çalışmaları | 0 | 0 | Rapor hazırlama | 0 | 0 | Sunum | 0 | 0 | Proje hazırlama | 0 | 0 | Diğer çalışmalar | 0 | 10 | Ara sınav ve ara sınava hazırlık | 20 | 0 | Genel sınav ve genel sınava hazırlık | 0 | 40 |