“Engelsiz Üniversite Ödüllerinde YÖK’ten Üniversitemize “Bayrak ve Nişan” Ödülü

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen, üniversitelerde engelsiz ve erişilebilir kampüsleri teşvik etmeyi amaçlayan "2024 Engelsiz Üniversite Ödülleri" gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. Üniversitemiz ödül töreninden farklı kategorilerde 2 turuncu bayrak ile ödül, turuncu, mavi ve yeşil bayraklarda 3 adaylıkla döndü.

Eğitimde fırsat eşitliğini her düzeyde sağlayabilmek, yükseköğretime girişte ve eğitim sürecinde yaşanan engelleri ortadan kaldırmak, üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasını teşvik etmek amacıyla düzenlenen törende üniversitemiz, ‘Mekanda Erişilebilirlik’ alanında 2 turuncu bayrakta ödülü (Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, yemekhane, kütüphane), ‘Mekanda Erişilebilirlik’ alanında turuncu bayrakta adaylık (Gelişim Yerleşkesi), ‘Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik’te mavi ve ‘Eğitimde Erişilebilirlik’ alanlarında yeşil bayrakta adaylık olmak üzere toplam 2 ödül ve 3 adaylık aldı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen ödül törenine YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın yanı sıra üniversite rektörleri ve engelli öğrenciler katıldı.