‘İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinasyon Kurulu Toplantısı’ Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik’in Katılımı ile Gerçekleşti

Üniversitemiz ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinasyon Kurulu Toplantısı’ Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik’in katılımı ile gerçekleşti. Toplantıda, İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinasyon Kurulu tarafından Konya Teknik Üniversitesi bünyesinde bulunan tüm birimlerle ilgili risk faktörleri, düzeltici-önleyici faaliyetler konusunda değerlendirmelerde bulunularak yapılması gerekenler görüşüldü.

Toplantıda Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik, son derece önem arz eden ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ konusunun hiç bir zaman ihmal edilemeyecek olduğunu belirterek, “Üniversite bünyesinde faaliyet gösteren her bir birimin bu noktada titiz davranarak olabilecek her türlü tehlikeye karşı önlemini alması gerekiyor. Kurul olarak aldığımız kararlarla herhangi bir olay yaşanmadan önce tedbirimizi almak için çaba sarfediyoruz. Dolayısı ile önce iş güvenliği sonra iş mantığı ile yapacaklarımıza yön vermemiz gerekiyor.” dedi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörü Dr. Selahattin Burak Akay geçmiş dönemde yapılan çalışmalar hakkında kurul üyelerini bilgilendirmesi ile devam eden toplantı sonrasında gündem maddelerinin görüşülmesi ve değerlendirilmesi yapıldı.  Toplantı sonunda kurul üyelerinin görüş ve önerileri dinlendi.

Toplantıya Konya Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. H. Selçuk Halkacı, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekan V. Mine Ulusoy, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Karaman, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Cemil Sungur, Lisansüstü Eğitim Enstitü Müdürü Prof. Dr. Saadettin Erhan Kesen, İSG Koordinatörü Dr. Selahattin Burak Akay, Genel Sekreter Recep Öztürk ve daire başkanları katıldı.

Konya Teknik Üniversitesi KTÜN Prof. Dr. Babür Özçelik