YÖK Tarafından Öğretim Elemanımıza “CISCO CCNA ve Security” Sertifikası Verildi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından geçtiğimiz yıl hayata geçirilen “Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi" kapsamında YÖK ve CISCO arasında yapılan işbirliği sonrası dijital eğitimleri tamamlandı. Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN)  Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü, Tarım Makinaları Programı Öğr. Gör. Dr. M. Nevzat Örnek eğitimi tamamlayarak almaya hak kazandı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın Telekonferans yöntemiyle katıldığı sertifika törenine, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik ve sertifikayı almaya hak kazanan Öğr. Gör. Dr. M. Nevzat Örnek katıldı.

16 Mart 2020 tarihinde projenin ilk aşamasında, 8'i yeni kurulan teknik üniversite olmak üzere Bursa Teknik, Erzurum Teknik, Eskişehir Teknik, İskenderun Teknik, Konya Teknik, Hitit, Tokat Gaziosmanpaşa ve Yozgat Bozok" Üniversitelerinden seçilen bir grup akademisyene "siber güvenlik" ve "ağ yönetimi" konularında CISCO Network Akademi tarafından ücretsiz sertifika eğitimi verildi.

Proje kapsamında, sertifika alan akademisyenler tarafından üniversitelerindeki diğer akademisyenlere eğitim verilmesi planlanıyor. Ayrıca 2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı Güz Döneminde proje kapsamındaki üniversitelerde öğrencilere yönelik "Siber Güvenlik" ve "Ağ Yönetimi" derslerinin açılması da hedefleniyor. ​

Konya Teknik Üniversitesi KTÜN Prof. Dr. Babür Özçelik