UNİKOP Dönem Başkanı Prof. Dr. Babür Özçelik’ten Lise Öğrencilerinin Projelerine Ödül

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından uygulanan 'Projem KOP İle Hayat Buluyor' lise öğrencileri arası proje yarışmasının ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu.  UNİKOP Dönem Başkanı Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik, sekiz ilden başarılı bulunan projelerin ödüllendirildiği törende dereceye giren öğrencilere ödül takdiminde bulundu.

2022 Yılı UNİKOP Dönem Başkanlığını üstlenen Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik, Niğde ilinden yarışmaya katılan ve dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti.

'Projem KOP İle Hayat Buluyor' yarışması ile Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı; Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat’tan oluşan KOP Bölgesindeki tüm lise öğrencilerinin bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi, bölgesel problemlere çözüm sunan, yenilikçi, sürdürülebilir, inovatif fikirler üretmesi ve proje hazırlama kültürlerinin geliştirilmesi amaçlanmıştır.

Yarışma ile gençlerin; bölgesel ve ulusal sorunlara yenilikçi, sürdürülebilir çözümler sunan, uygulanabilir özgün proje fikirleri ortaya çıkarılacak ve desteklenmeye uygun proje fikirleri KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından proje şehirlerinde hayata geçirilecektir.

‘Projem KOP İle Hayat Buluyor’ lise öğrencileri arası proje yarışması ödül törenine; Konya Valisi Vahdettin Özkan, Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan V. Murat Karakoyunlu, kamu kurum kuruluş temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.