Tarihi Binadan Konya’yı Kapsayan Eğitim

Konya Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KTÜNSEM) sürekli gelişim ve yaşam boyu öğrenme prensibinden hareketle şehrin merkezinde konumlanan tarihi binasında eğitimlerini aralıksız sürdürüyor.  Türkiye’nin nitelikli işgücü sermayesini artırma ilkesini benimseyen KTÜNSEM, kamu ve özel sektörün ihtiyaçlarını gözeterek oluşturduğu eğitim programları ile bölgesinde lider bir konuma gelmeyi hedefliyor.

Konya Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KTÜNSEM) deneyimli kadrosu,  bilgi ve birikimi ile öğrencilere, kamu kurum ve kuruluşlarına, özel sektöre, ihtiyaç duydukları eğitimleri sağlamak amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor. Merkez tarafından bu dönem başlatılan programlar, ön lisans, lisans ve lisansüstü programları desteklemekle birlikte bireylerin kariyer gelişimlerine imkân sağlayan ve potansiyellerini ortaya çıkarmalarına yardımcı olan eğitimleri içeriyor.

ÖĞRENCİLERİN KARİYERLERİNE YÖN VERECEK EĞİTİMLER

Konya Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (KTÜNSEM), SEM amaçları doğrultusunda, kamu, özel sektör ve uluslararası kuruluş ve kişilere, ihtiyaç duydukları alanlarda, ulusal ve uluslararası düzeyde eğitim programları, kurslar, seminerler, konferanslar düzenliyor. Robotik Kodlama, Radar Sistemlerinin Temelleri, Elektronik ve Savunma Sistemleri,  HPLC Eğitimleri, Patent Eğitimi verilen eğitimlerden sadece bir kaçı. 2021 yılında 5 farklı alanda düzenlenen programlarda 148 katılımcı eğitim aldı. 2022 yılında akademik takvimine eklenen zengin içerikli programlarla birlikte bu sayının artırılması hedefleniyor.

KAMU KURUMLARINA YÖNELİK ÖZEL EĞİTİMLER

KTÜN Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi yakın zamanda Konya Mevlana Kalkına Ajansı (MEVKA) ile imzaladığı protokol ile kamu kurumlarında çalışan personellerin kendi alanlarında gelişmelerine imkân sağlayacak eğitimler de düzenliyor.  Gerçekleştirilen protokol ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürlüğü tarafından verilecek ve Konya basın mensupları ile yine Konya’da bulunan kamu kurumlarının kurumsal haber merkezi görevlileri ve sosyal medya sorumlularını ilgilendiren “Kamu Yönetiminde Medya İle İlişkiler” eğitimi bulunuyor. ASELSAN iş birliğinde Konya’ da kurulan tesisler için stajyer yetiştirmeye yönelik "Elektronik Savunma Sistemleri Eğitimi ile "Elektronik Radar Sistemleri Eğitimi", Konya İl Emniyet Müdürlüğü Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü’nde görev yapan polis memurları için “Sistem, Ağ ve güvenlik Uzmanlığı Eğitimi” de bu kapsamda verilen eğitimler arasında yer alıyor.

TARİHİ BİNAMIZDA MİMARLIK EĞİTİMİ

Şehrin merkezinde bulunan tarihi binada Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından verilen kurslar ile Konya Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencileri tarafından atölye dersleri için kullanıldığını belirten Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, “Sürekli Eğitim Merkezleri, kamuya hizmet etmenin önemli bir ayağını oluşturuyor. Sürekli eğitim merkezleri sosyal ve teknik alanlarda çok farklı eğitimlerin verildiği yerlerdir. Merkezimiz bünyesinde her yaştan ve sektörden insana talepleri doğrultusunda ihtiyaç duyduğu eğitimler veriliyor.  Pandemi nedeniyle uzaktan eğitim şeklinde faaliyetlerini sürdüren merkezimiz, bu dönem itibariyle yüz yüze eğitime başladı. Üniversite olarak sadece kendi öğrencilerimizin gelişimine katkı sağlamakla yetinmiyoruz. Halkın eğitimini ve öğrenimini de göz önünde bulundurarak şehrin merkezinde konumlanan binamızda birçok alanda kurslar düzenliyoruz.” dedi.

Konya Teknik Üniversitesi KTÜN Prof. Dr. Babür Özçelik