Haber Detay

Anasayfa > Haberler > Haber Detay

Türkiye Kitabı Tanıtımı ve Türkiye Yüzyılı'nda Türkiye Programı Gerçekleşti

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen programa Üniversitemiz adına Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Ayhan Tekin katılım sağladı.

 

Programın açılışında konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Kurumu Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun; Başkanlık olarak Türkiye'nin tanıtımıyla ilgili değerli bir proje vesilesiyle katılımcılarla bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. Altun, Türkiye Kitabı'nın, Türkiye'yi, tarihinden coğrafyasına, kültürel zenginliklerinden kamu hizmetlerine kadar geniş bir yelpazede tanıtan eşsiz bir kaynak niteliği taşıdığını söyledi.

 

İletişim Başkanı Altun, 2023 yılının, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yıl dönümü olduğunu anımsatarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 2023'ün aynı zamanda Türkiye Yüzyılı'nın başlangıcı olduğuna işaret eden önemli ve kapsamlı bir vizyon ortaya koyduğunu ifade etti.

 

Üç ana başlığın yer aldığı Türkiye Kitabı'nın ilk bölümünün "Tarihçe, Anayasal Düzen, Yönetim Yapısı ve Toplumsal Yaşam" konularını içerdiğini anımsatan İletişim Başkanı Altun, sözlerine şöyle devam etti: "Bilindiği üzere Türkiye Cumhuriyeti Devleti 2 bin yıllık devlet geleneğine 1400 yıllık medeniyet müktesebatına ve Anadolu coğrafyasında 1000 yıllık köklü bir tarihe sahiptir. Türk milleti, insana verdiği değer, adalete olan sadakati, hoşgörülü yaklaşımı ve güçlü devlet geleneği sayesinde Asya, Avrupa, Balkanlar, Orta Doğu ve Kuzey Afrika dâhil geniş coğrafyalarda silinemez izler bırakmıştır. Türkiye Cumhuriyeti, bu köklü ve zengin tarihî birikiminden aldığı güçle geleceğe yürümektedir. Bugün bu anlamda Türkiye'nin sahip olduğu siyasi istikrar ve güçlü siyasi liderlik, Türkiye'nin büyük bir imkânıdır.”

 

"Türkiye, her yıl milyarlarca dolar savunma sanayii ihracatı yapan güçlü bir ülke hâline geldi"

 

Kitabın ikinci bölümünün, "Dünya'da Türkiye" başlığını taşıdığını aktaran İletişim Başkanı Altun, şu bilgileri verdi: "Bu bölümde küresel bir aktör olarak ülkemizin izlediği etkin dış politikanın yanı sıra sanayi, bilim, teknoloji ve ekonomideki atılımları, dünyanın ilgi odağı olan turizmi ve kültürel yaşamı ile ülkemizin vatandaş merkezli hizmetleri ele alınıyor. Türkiye, ekonomik kalkınmanın ve büyümenin en önemli unsurlarından olan sanayileşmede geniş ürün yelpazesi, güçlü uluslararası bağlantıları ve ihracata dayalı üretim yapan gelişmiş imalat sanayisi sayesinde çok önemli mesafeler kaydetmiştir. Bu başarıda Türkiye'nin sanayi vizyonu olan 'millî teknoloji hamlesi' ışığında atılan adımlar, son derece önemli rol oynamıştır. Türkiye artık kendi silahını, tankını, helikopterini, gemilerini, insansız hava araçlarını üreten, her yıl milyarlarca dolar savunma sanayisi ihracatı yapan güçlü bir ülke hâline gelmiştir."

 

Kitabın "Kamu Hizmetleri" adlı üçüncü bölümde vatandaşlara sunulan örnek kamu hizmetlerinin tanıtımının yer aldığını söyleyen İletişim Başkanı Altun, böylelikle hem ulusal hem de uluslararası kamuoyuna, Türkiye'nin birikiminin aktarılmak istendiğini anlattı.

 

Türkiye'nin vatandaşını önceleyen, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın!" diyen kamu hizmetleriyle dünyaya örnek olduğunu ifade eden İletişim Başkanı Altun, "Ülkemiz 'Halka hizmet, Hakk'a hizmettir.' düsturuyla sunduğu kamu hizmetlerini, modern dünyanın gereklerine göre yeniden yapılandırılan kurumlar ve yatırımlarla daha da ileriye taşımaktadır." dedi.

 

Altun, konuşmasını şöyle tamamladı: "Çalışmada çok büyük bir emek var. Bu çalışma, birçok kurum ve kuruluşun katkı verdiği birçok mesai arkadaşımın çok ciddi emekler vererek ortaya çıkarttığı gurur duyduğumuz bir çalışma. Türkiye'nin tanıtımı anlamında önemli eserler arasında yer alacağına inandığımız bu eseri, ilk aşamada Türkçe ve İngilizce olarak yayımladık. Arapça, Fransızca, Almanca ve Rusça çevirileri de en kısa zamanda yayımlanmış olacak. Kültür dünyamız, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı uğurlu olsun. Bu kıymetli eserin ortaya çıkmasına emek sarf eden bütün mesai arkadaşlarıma ve kurumlarımıza teşekkür ediyorum."

 

Program; “Tarihin Derinliklerinde Türkiye” ve “Medeniyetler Beşiği Türkiye” panel oturumlarının ardından sona erdi.

 

Konya Teknik Üniversitesi KTÜN