Türkiye’nin Deprem Gerçeği Üniversitemizde Konuşuldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, üniversitemizde deprem konulu konferans verdi.

Üniversitemiz ve Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Konya Şubesi işbirliğinde “Türkiye’de Deprem Gerçeği” konulu düzenlenen konferansa, Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik’in yanı sıra Konya Valisi Vahdettin Özkan ile AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, 27. Dönem Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Selçuk Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Emrullah Eken, Konya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hülya Şevik, Meteoroloji 8. Bölge Müdürü Ahmet Tiryaki, AFAD İl Müdür V. Dr. Halil İbrahim Çiçekdağ, İLBANK Konya Bölge Müdürü V. Sedat Yılmaz, Tapu Kadastro Konya Bölge Müdür V. Ömer Ay ve HUDER Konya Şubesi Başkanı Av. Levent Babacan, akademik ve idari personel ile öğrencilerimiz katıldı.

Üniversitemizin Gelişim Yerleşkesi Konferans Salonunda düzenlenen programda Türkiye’nin depremselliğine dair bilgiler aktarıldı. Deprem gerçeği bağlamında kentsel dönüşüm konusunu anlatan Bakan Yardımcısı Tuzcuoğlu, bakanlığın yürüttüğü çalışmaları paylaştı. Konferansta ayrıca deprem tahribatının yarattığı sorunlara dair alınan ve alınması gereken önlemler hakkında bilgiler paylaştı.

Programın sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu’na günün anısına plaket takdiminde bulundu.