TÜBİTAK’tan 7 Öğrencimize Proje Desteği

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” ve “2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2022/2 dönemi kapsamında yapılan başvuruların destek sonuçları açıklandı. Buna göre üniversitemiz bünyesinden 7 öğrencimiz destek almaya hak kazandı.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik Elektronik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akif Durdu danışmanlığında, ‘Yerli Uçuş Kontrol Kartı’ projesiyle Abdullah Paşa, Elektrik Elektronik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Kemal Erdoğan danışmanlığında ‘Traktör İle Toprağın İşlenmesinin Otonom Hale Getirilmesi’ projesiyle Samed Bille, Makine Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Mevlüt Türköz danışmanlığında, ‘GGG 70 Küresel Grafitli Dökme Demir Malzemenin İşlenebilirliğinin Araştırılması’ projesiyle Enes Çavuşlar, Yazılım Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi İsmail Koç danışmanlığında, ‘Dil ve Konuşma Bozukluğu Yaşayan Çocuklar İçin Çeşitli Animasyon Videoları, Oyunlar ve Günlük Görevler İçeren Bir Platform’ projesiyle Gamze Balaban ve ‘Web Kazıma Yöntemi İle Mobil Tabanlı Fahiş Fiyat Bildirim Sistemi’ projesiyle Şaziye Dağ destek almaya hak kazandı.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Destekleme Programı” sonuçlarına göre ise, Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akif Durdu danışmanlığında, ‘Yerli Mobil Robot Kontrol Kartı’ projesiyle Enes Sırmacı, Taha Yusuf Sarı, Makina Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Bağcı danışmanlığında, ‘Hidrostatik Yağlamalı Yataklama Özelliğine Sahip Hidrolik Silindirlerde Konumlandırma Uygulamalı Güç Ve İşleme Şartları Sonucunda Oluşan Sızıntı En Düşük Seviyede Tutulması Yöntemlerinin İncelenmesidir’ projesiyle İbrahim Karasakız TÜBİTAK tarafından destek almaya hak kazandı.

Konbya Teknik Üniversitesi KTÜN