TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen ‘2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı’ ile 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı 2023 Yılı 1. dönem sonuçları açıklandı. Buna göre iki kategori de toplam 16 öğrencimizin projeleri kabul edilerek destek almaya hak kazandı.
2209-A destek programına 17 başvurudan 9’u, 2209-B destek programına ise 7 başvurudan 7’si desteklenmeye değer görüldü. 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programında destek alan üniversiteler sıralamasında ise Üniversitemiz 8. sırada yer aldı.
2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Ceylan akademik danışmanlığında Ebrar Türk’ün yürütücülüğünde “Yapay Zekâ Tabanlı Sefalometrik Analiz Otomasyonu”, Seçil Meyra Çınar’ın yürütücülüğünde “Yapay Zeka Destekli Tam Otonom Kargo Kutusu Hasar Tespit Sistemi” projesi, Prof. Dr. Seral Özşen danışmanlığında Dilara Kazancı’ya yürütücülüğünde “Kulak Eeg Elektrot Tasarımı İle Eeg (Elektroensefalografi) Sinyallerinin Kaydedilmesi ve Yapay Zeka İle Yüksek Doğrulukta Anlamlandırılması”, Doç. Dr. Rahime Ceylan danışmanlığında Mete Can Yaşar yürütücülüğünde Mustafa Emre Yaşar’ın proje ortağı olduğu, “Derin Öğrenme Algoritmaları İle Lenfoma ve Sistemik Lupus Eritematozus Hastalıkları İçin Akıllı Teşhis Sistemi” projesi, Öğretim Üyesi Dr. Dilek Uzer Danışmanlığında İsmail Mushab Dinçer’e ait “İnsansız Hava Araçları İçin 900 Mhz Bandında 4X1 Uyumlu Dizi Mikroşerit Anten Tasarımı ve Üretimi”, Yazılım Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. İsmail Koç’un danışmanlığını yaptığı, Emre Ceylan’ın yürütücülüğünü yaptığı Feyza Ece Uras, İlayda Cırıt ve Emir Arslan’a ait “Görme Engeller İçin Mesafe Hesaplamalı Mobil Tabanlı Anlık Bildirim Sistemi”, Burak Aslan’ın yürütücü olduğu Ömer Şahin ve Büşra Önal’a ait “Yapay Zeka Destekli Rota Planlama İçeren Akıllı Ulaşım Sistemi”, Osman Can Ceylan’ın yürütücüsü olduğu Zehra Küçüker, Bilal Enes Candemir, İrem Demir’e ait “Görüntü İşleme Tabanlı Gerçek Zamanlı Kopya Tespit Sistemi”, Recep Mahmut Gündüz’ün yürütücülüğünde Muhammet Enes Kaya ve Adem Kasırga’nın proje ortağı olduğu Çoklu Mobil Cihaz Destekli Telefon Bağımlılığı Kontrol Sistemi” projesi desteklenmeye hak kazandı.
2209-BÜniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı kapsamında ise, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erkan Ülker’in akademik danışmanlığını yaptığı, Ahmet Koçak ve Ömer Faruk Sarıtepe yürütücülüğünde “Mermercilik Sektöründe Süreksizlik Setlerinden Dfn (Discrete Frature Network) Üretimi ve Görselleştirmesi” projesi ile Mustafa Hıncal’ın yürütücülüğünde “Mermercilik Sektöründe Doğal Kaya Bloğundan Maksimum Hacimli Küboit Üretimi ve Görselleştirmesi” ve İbrahim Uysal’ın yürütücülüğünde “Yer Bilimlerinde Kullanılabilecek 3 Boyutlu Görselleştirme Aracının Geliştirilmesi” desteklenirken Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünden Öğretim Üyesi Doç Dr. Akif Durdu danışmanlığında Ahmet Şahin yürütüşü olduğu “Eclipse Sumo ve Unity 3D Entegrasyonu İle Otonom Araç Yapay Zekâsı Eğitimi” ve Mevlüt Öner’in yürütücülüğünde “Endüstriyel Personel Takip ve Kapı Sistemi” projesi, yine aynı bölümden Prof. Dr. Murat Ceylan danışmanlığında Ezgi Nur Uyaroğlu’nun yürütücülüğünde “Yapay Zeka Destekli Tenis Asistanı” projesi, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Mehmet Yıldırım’ın danışmanlığında Bedir Başlı yürütücülüğündeki “Hvof Termal Sprey Kaplama Yöntemi İle Yeni Nesil Dökme Demirlerin (Ssf) Aşınma ve Korozyon Direncinin Geliştirilmesi” projeleri desteklenmeye değer görüldü.
Destek alan öğrencilerimizi ve danışmanlarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. 2209-A ve 2209-B Proje Sonuç Listesine ulaşmak için lütfen listeye tıklayınız.
'2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı' sonuçları listesi