Rektör Özçelik’ten, 15 Temmuz Gazisi Özen’e Vefa Ziyareti

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, 15 Temmuz Gazisi aynı zamanda Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü mezunu İbrahim Özen’e vefa ziyaretinde bulundu.

Konya Organize Sanayi Bölgesinde 1970 yılında, ailesi tarafından kurulan şirkette Genel Müdür statüsünde çalışan Özen, 15 Temmuz Gecesi yaşanan hain darbe girişimi sonucunda ayağına isabet eden kurşunla gazi oldu. O geceye dair yaşadıklarını anlatan Özen, “Bir iş vesilesiyle İstanbul’da bulunmaktaydım. Otelde durumdan haberdar oldum. Köprünün Anadolu yakasının daha karışık olduğunu ve benim de Avrupa yakasına yakın olmamdan dolayı o tarafa gitmeye karar verdim. Selâ ve ezan sesinin duyulmasından sonra kalabalık arttı. Ciddi bir kalabalıkla köprüye doğru ilerlemeye başladık.  Yaklaşık 600 kişilik bir grubun, uzun namlulu silahlarla üzerimize ateş etmesi sonucu ayağımdan yaralandım. Konya’daki arkadaşlarım İstanbul’daki durum hakkında bilgi almak istediler. Vurulana kadar sosyal medya hesabımdan canlı yayınla durumu iletmeye çalıştım. 15 Temmuz’da Allah herkese görevler verdi. Kimine şehit olma görevi kimine gazi olma kimine de şehitleri, gazileri taşıma görevi verdi. Allah bir daha öyle bir geceyi milletimize yaşatmasın. Kimse de 15 Temmuz'u ve 15 Temmuz'u oluşturan sebepleri unutmaz inşallah.” diye konuştu.

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik yaptığı konuşmada ise, “O gün yapmış olduğunuz kahramanlık takdire şayan. Allah gaziliğinizi kabul etsin. Konya Teknik Üniversitesi olarak yetiştirdiğimiz öğrencilere 15 Temmuz’a sebebiyet veren durumların iyi anlatılması ve bu geceden ders çıkarılması noktasında üzerimize düşen görevi yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Allah böyle bir geceyi bir daha yaşatmasın.” dedi.

Ziyaret sonunda, Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik, 15 Temmuz Gazisi İbrahim Özen’e günün anısına hediye takdim etti.