Rektör Özçelik, AA’nın ‘Yılın Fotoğrafları’ Oylamasına Katıldı

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Anadolu Ajansı’nın (AA) ‘Yılın Fotoğrafları’ oylamasına katıldı.

3 ayrı kategoride yer alan 77 fotoğrafı tek tek inceleyen Rektör Özçelik, yaşam kategorisinde Band Kanani adlı yarışmacının, Çin’in Wuhan kentinde başlayarak tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını dolayısı ile tüm ibadethanelerle beraber Kabe’nin de boş kaldığı “Kabe’de Koronavirüs Sessizliği” adlı fotoğrafına oy verdi. Spor kategorisinde ise yine koronavirüs nedeniyle boş kalan stadyum görüntüsü ile iki yaşlı çiftin stadyuma baktığı Okan Coşkun tarafından çekilen “Futbol Özlemi” adlı fotoğrafa oy verdi. Haber kategorisi alanında ise işitme engelli ve korona tedavisi gören hastayla kağıt üzerine yazdıkları yazıyla iletişim kurmaya çalışan hasta ve doktorların sıkıntılı anlarını fotoğrafa yansıtan Arif Hüdaverdi Yaman’ın “İşitme Engelli Hastayla İletişim” adlı fotoğrafına oy verdi.

Fotoğrafların her birinin birbirinden güzel ve başarılı olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Özçelik, fotoğrafları oylarken oldukça zorlandığını ifade etti. Rektör Özçelik ‘Öncelikle fotoğrafları çok başarılı bulduğumu söylemek isterim. Son bir yılda yaşanan olaylar fotoğraflarla çok güzel ifade edilmiş. Özellikle korona virüsle mücadelede üstün gayret gösteren sağlık çalışanlarımızı tema alan fotoğraflar gerçekten çok etkileyiciydi. Ben de Anadolu Ajansı’nın (AA) ‘Yılın Fotoğrafları’ oylamasında oyumu kullanmış oldum. Bu vesileyle de dünyanın dört bir yanında yaşanan olayları doğru habercilik adına bizlere aktaran Anadolu Ajansı çalışanlarını tebrik ediyorum” dedi.

KTÜN Konya Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Babür Özçelik