Rektörümüzden Yapay Zeka ve Görüntü İşleme Topluluğuna Ziyaret

Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik Yapay Zeka ve Görüntü İşleme Topluluğu (YAZGİT)’ e ait laboratuvarı gezerek topluluk çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ziyarete Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. H. Selçuk Halkacı,  Prof. Dr. H. Kürşad Ersoy ve Öğrenci Toplulukları Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Çetinkaya katıldı.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik- Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Ceylan’ın Danışmanlığını yaptığı topluluk, ilerleyen teknolojiyi yakalamak ve Türkiye’nin de bu yarışta yer alması amacıyla çalışmalarını yürütüyor. Topluluk ulusal ve uluslararası birçok yarışmada Ülkemizi ve Üniversitemizi temsil edecek projeler üretiyor.

Rektörümüz topluluk üyelerine yaptığı ziyarette, takımların gerçekleştirdiği ve yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı. Öğrenciler için moral ve motivasyon sağlayan ziyaret sonrası değerlendirmelerde bulunan Rektörümüz, “Bünyesinde faaliyet gösteren 34 öğrenci topluluğuna sahip bir üniversiteyiz. Her bir öğrenci topluluğumuz bizim için değerli, kendi alanında çalışmalar yürüterek çeşitli yarışlara hazırlık yapıyor aynı zamanda kendilerini de yetiştiriyor. TEKNOFEST yarışlarına hazırlanan 13 farklı proje topluluğumuzun çalışmalarını öğrencilerimizden dinledik.  Disiplinlerarası çalışma kültürünü benimseyen ve sergileyen öğrencilerimizin yeni projeleri bizleri oldukça heyecanlandırdı. Biz de imkanlar dahilinde topluluk ve takımlarımıza her zaman destek olmaya hazırız.”  dedi.

Topluluk Danışmanı, Doç. Dr. Murat Ceylan ise, “Topluluğumuz TEKNOFEST ve TÜBİTAK olmak üzere birçok yarışma için takımlar oluşturarak, farklı kategorilerde projeler üretiyor. Takımlarımızın gerçekleştirdiği proje konuları, sağlıkta yapay zeka, ulaşımda yapay zeka, insanlık yararına teknoloji, eğitim teknolojileri, insansız su altı sistemleri, model uydu sistemleri, insansız kara araçları, insansız hava araçları olmak üzere sektöre hizmet edecek alanları kapsıyor. Bu anlamda büyük emekler vererek çalışmalarını yürüten takımlarımıza ve çalışmalarına güveniyorum.” dedi.