Rektörümüzden TEKNOFEST’23 Yarışmalarına Katılacak Takımlara Moral-Motivasyon Ziyareti

Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik ve beraberindeki heyet, TEKNOFEST’23’e katılacak takımların çalışmalarını yerinde görerek, takım danışmanlarından bilgi almak ve takımlara moral-motivasyon sağlamak amacıyla Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesine ziyaret gerçekleştirdi.

Bu yıl İzmir, İstanbul ve Ankara’da finallerinin yapılması planlanan TEKNOFEST’23 için yarışlar farklı şehirlerde yapılmaya devam edecek. Yarışmalara başvuru yapan takımlarda hazırlıklarına tüm hızıyla devam ederken, yarışların daha erken bir tarihe çekilmesinden dolayı daha yoğun bir hazırlık süreci içerisinde olan takımlarla bir araya gelen Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, öğrencilerden ve takım danışmanlarından yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yapılan ziyaretten memnun olduklarını dile getiren öğrenciler ise bu yıl daha azimli ve inançlı bir hazırlık sürecinde olduklarını ifade ederek yarışmalardan daha güzel sonuçlarla dönmeyi umduklarını belirtti.

TEKNOFEST’23 öncesi, KTÜN’ün ve TEKNOFEST yarışmalarının iddialı takımlarından RACLAB, YAZGİTLAB ve Anka-Teknik Topluluğu öğrenci ve takım danışmanlarından detaylı bilgi alan Rektörümüz, “Öğrencilerin yarışma öncesinde sürdürdükleri yoğun çalışma temposuna bugün ortak olduk. Danışmanlarından yarışmalar ve yarışmalara katılacak projeler hakkında bilgi alarak öğrencilerimizin taleplerini dinledik. Öncelikle Konya Teknik Üniversitesi olarak elimizdeki imkanlar dahilinde her zaman öğrencilerimize destek olacağız. Azimle çalışıp ortaya koydukları projelerine kıymet veriyoruz. Dolayısı ile her zaman yanlarında olduklarımızı bilmelerini isterim. Bu vesile ile öğrencilerimize ve danışmanlarına emekleri için teşekkür ediyor, TEKNOFEST yarışlarında kendilerine başarılar diliyorum ve güzel sonuçlarla döneceklerine yürekten inanıyorum” dedi.

Konya Teknik Üniversitesi Proje Takımları bu yıl da "TEKNOFEST 2023'te roket, model uydu, insansız hava araçları, ulaşımda yapay zeka,  robotaksi, binek otonom, robotik ve insansız sualtı sistemleri yarışmalarına yönelik projeler ile yarışmalara katılım sağlayacak.

Ziyarete Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Muazzez Çelik Karakaya, Prof. Dr. Hüseyin Deveci, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köken, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Esra Yel ile Doç. Dr. Gürol Önal, Genel Sekreter V. Kamil Gök, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Osman Deniz Şimşek, Öğrenci Toplulukları ve TEKNOFEST Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Çetinkaya da katıldı.

Konya Teknik Üniversitesi KTÜN Prof. Dr. Osman Nuri Çelik