Rektörümüz ‘15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’ Kapsamında Düzenlenen Sergi Açılışına Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü, kapsamında Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinde gerçekleştirilen, 15 Temmuz gecesi yaşanan olayların karelerinden oluşan fotoğraf sergisi açılışına katıldı.

Rektörümüz sergi açılışında yaptığı konuşmada, “Hala hafızalarımızda olan 15 Temmuz gecesinde yaşananların, bir daha yaşanmaması için devletimizin birliği ve vatanımızın bütünlüğünün hain darbe girişimleri ile yıkılamaz olduğu gerçeğini unutmayarak bu bilinci korumamız gerektiğini düşünüyorum. O gece farklı görüşlerden yüzlerce insanımız aynı bayrak altında aynı düşünce ile bir hedefe odaklanarak ülkemizin birliğini koruma mücadelesi başarıya ulaşmıştır. İnşallah biz de bu bilinci kaybetmeden ülkemizi hain ve kirli girişimlerden korumaya devam edeceğiz. O gece canları pahasına mücadele eden vatandaşlarımızdan şehit olanlara Allahtan Rahmet, gazilerimize sağlık diliyorum. Sergimizin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Açılışa Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakülte Dekanı Prof. Dr. H. Kürşad Ersoy, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Bilgehan Kekeç, Üniversite akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında Üniversitemiz Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nun da hazırlamış olduğu sergileri gezmek isteyenler için sergiler 31 Temmuz tarihine kadar davetlilerini bekliyor olacak.