Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik Basın Mensuplarıyla Buluştu

Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, rektörlük binasında yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Gelişim Yerleşkesi Rektörlük Binasında yapılan toplantıda, Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, Üniversitemizin son durumu, akademik görünümü, üniversitemizde yapılan çalışmalar ve yeni yerleşke yerimiz hakkında basın mensuplarına bilgiler verdi.

Programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Deveci, Genel Sekreter Kamil Gök, İç Denetçi Mustafa Sağlam, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Osman Deniz Şimşek, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı A. Ziya Yalçınkaya, Kurumsal İletişim Koordinatörü Osman Keskin ile yerel ve ulusal basın kuruluşlarından çok sayıda temsilci katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik’in, basın toplantısında katılımcılara yaptığı sunumda öne çıkan başlıklar şöyleydi:

Konya Teknik Üniversitesi’nin 18 Mayıs 2018 tarihinin kuruluş yıldönümü olduğunu belirten Çelik Üniversite olarak 6. Yaşını kutladıklarını söyledi.

"Gelişimin Öncüsü" mottosuyla Konya Teknik Üniversitesi’nin yarım asırlık geçmişinden gelen tecrübesi ile Türkiye'nin sayılı üniversiteleri arasında yer almasını sağlamak için çalıştıklarını söyledi.

Araştırma Üniversitesi olma hedefi doğrultusunda eğitim çalışmalarını büyük bir özveriyle yürüttüklerini ifade eden Çelik, öğrencilere daha iyi bir eğitim vermek için kamu ve kuruluşlarla protokoller imzalandığını söyledi.

Üniversitenin 12 bin 57 öğrencisi bulunduğunu aktaran Çelik, “Akademik kadrolaşmada da çok ciddi yol aldık. 113 profesör, 47 doçent, 132 öğretim üyesi, 127 araştırma görevlisi, 80 öğretim görevlisi ve 355 idari personele sahibiz. Mevcut personelimizin yarısından fazlası akademik kadroları oluşturuyor." dedi.

Konya Teknik Üniversitesi olarak. 2023-2024 eğitim-öğretim yılında yüzde yüz ’ün üzerinde doluluk oranı yakaladıklarını ifade etti.

Üniversitenin görünümüne değinen Çelik, basın sıralama kuruluşlarının verileini paylaştı. URAP tüm üniversiteler genel sıralamasında 62. 126 devlet üniversitesi arasında ise 15.sırada bulunduklarını ifade etti.

Son dönemde Üniversitenin bilimsel yayınlardaki artışında dikkat çeken Çelik, “5 yıl önce üniversitemizin akademik yayın sayısı 159 iken bugün 423’e çıktı. Yine öğretim üyesi başına düşen yayın sayısı da 0,74'ten 1,49’a çıktı. Yaklaşık iki kat artış ile Türkiye ortalamasının (0,75) çok üstündeyiz.” dedi.

Yeni Yerleşkenin Selçuklu İlçesinde, Afyonkarahisar Yolu üzerinden Konya'ya giriş yönünde olacağını, yerleşke proje tasarımlarının hazır olduğunu belirten Çelik,  en kısa sürede yeni yerleşkenin inşasına başlamak istediklerini söyledi.

Toplantı basın mensuplarının sorularının yanıtlaması ile sona erdi.