Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik’ten Kapsül Teknoloji Platformuna Ziyaret

KTÜN Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik, Rektör yardımcımız Prof. Dr. Hüseyin Selçuk Halkacı ve beraberindeki heyet, Konya Büyükşehir Belediyesi Kapsül Teknoloji Platformu’nu ziyaret etti.  Merkezde yapılan çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi alan Rektörümüz, KTÜN öğrenci toplulukları ile ortaklaşa gerçekleştirilecek TEKNOFEST projeleri üzerine görüş alışverişinde bulundu.

Milli Teknoloji Hamlesine katkı sunmak ve Konya'yı bir teknoloji üssü haline getirmek amacıyla Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Kapsül Teknoloji Platformu Zindankale Yerleşkesindeki binasında çalışmalarına başladı. Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik, Rektör yardımcımız Prof. Dr. Hüseyin Selçuk Halkacı ve beraberindeki heyet, merkezde yapılan çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı. Görüşmelerde, Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik, KTÜN öğrenci toplulukları ile TEKNOFEST projeleri kapsamında yapılacak işbirliklerine her zaman açık olduklarını ifade etti. KTÜN akademisyenlerinden çalışma grupları oluşturarak Kapsül Teknoloji Platformu’na gelecek proje takımlarına mentörlük desteği sunabileceklerini söyledi.

Türkiye’nin belediye destekli ilk teknoloji platformu olan Kapsül Teknoloji Platformu, öğrencilerden oluşan takımların yer aldığı, Teknofest başta olmak üzere ulusal ve uluslararası birçok yarışmaya katılmaya yönelik çalışmalar yürütüyor. KTÜN öğrenci proje takımlarının da yer alacağı platformda, seçilen takımlar için mentör, eğitim, malzeme, ofis imkanı desteğinde bulunuyor.

Konya Teknik Üniversitesi KTÜN Prof. Dr. Babür Özçelik