Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü ile bir araya gelerek yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Toplantıda, İnşaat Mühendisliği Bölümü’nün mevcut durumu değerlendirilerek, geleceğe yönelik fikir alışverişinde bulunuldu.
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinde yapılan toplantıya, Rektör Yardımcısı aynı zamanda Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Kürşad Ersoy, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. İsmail Karaoğlan, Prof. Dr. Bilgehan Kekeç ile İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kamanlı, Başkan Yardımcıları, Prof. Dr. Murat Öztürk, Doç. Dr. Alpaslan Yarar ve bölüm akademisyenler katıldı.
İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kamanlı Rektörümüzün ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek bölümde yapılan çalışmalarla ilgili bir sunum yaptı. Bölüm bünyesinde Yapı, Mekanik, Hidrolik, Geoteknik, Ulaştırma, Yapı Malzemesi ve Yapı Yönetimi olmak üzere 7 anabilim dalında 5 farklı laboratuvarda deneysel destekli eğitim ve araştırma faaliyetlerinin başarıyla sürdürüldüğünü ifade eden Prof. Dr. Mehmet Kamanlı, “İnşaat Mühendisliği Bölümü 1970 yılında eğitim-öğretime başlamıştır. Normal Öğretim (79 kız, 362 erkek) toplam 441 ve İkinci Öğretim (27 kız,166 erkek) toplam 193 olarak toplamda 634 (106 kız,528 erkek) öğrenci ile lisans eğitimi, tezli yüksek lisans (128) ve doktora (57) lisansüstü programına kayıtlı toplamda 185 öğrenci ile eğitim vermektedir. Bölüm kuruluşundan bugüne kadar 5000’e yakın lisans ve lisansüstü mezun vermiştir. Bölümde, 11 Profesör, 6 Doçent, 13 Dr. Öğretim Üyesi, 1 Öğretim Görevlisi, 6 Araştırma Görevlisi Dr. ve 12 Araştırma Görevlisi ile toplam 49 kişilik güçlü bir akademik kadroya sahiptir. Bölümde şu ana kadar çok sayıda TÜBİTAK Projesi ve KOSGEB projeleri tamamlanmış olup halen devam etmekte olan TÜBİTAK projeleri mevcuttur. 4 adet ulusal patente sahip olan bölümde, öğretim üyeleri tarafından, 250’ye yakın SCI’da taranan makale, 1750’nin üzerinde SCI’da taranan atıf, 375’in üzerinde uluslararası sunulan bildiri ve 145’in üzerinde Ulusal dergilerde makale çalışmaları yapılmıştır ve yapılmaya devam etmektedir.” dedi.
Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik, İnşaat Mühendisliği Bölümünün üniversite – sanayi işbirliğine yönelik önemli projelerin yapıldığını, fakültemize ve üniversitemize akademik katkı sağladığını ifade etti. İnşaat Mühendisliği dahil tüm bölümlere imkânlar doğrultusunda kadro desteği sunulmaya devam edeceğini belirtti. Bölüm yönetimine ve akademisyenlere yapılan proje çalışmaları için teşekkür eden Özçelik, tercih döneminde üniversitemizi ve inşaat mühendisliği bölümünü tercih etmek isteyen aday öğrencilere yönelik tanıtım çalışmalarına destek sunmalarını söyledi.
Toplantı, bölüm akademisyenlerinin görüş ve önerilerinin dile getirildiği soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.