Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik KAPSÜL Teknoloji Platformu’nun Açılışına Katıldı

Konya Teknik Üniversitesi olarak paydaşları arasında olduğumuz Kapsül Teknoloji Platformu'nun açılışı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik platformun açılışına katılarak platformda proje yapan öğrencilerimizle bir araya gelerek sohbet etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan KAPSÜL Teknoloji Platformu Zindankale Yerleşkesi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla açıldı. Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve protokol üyelerinin de bulunduğu açılışta, protokol üyeleri KAPSÜL Teknoloji Platformu Zindankale Yerleşkesi’nde incelemelerde bulundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik platformun açılışının ardından TEKNOFEST ve TÜBİTAK yarışmaları için platform bünyesinde proje geliştiren öğrencilerimizle sohbet etti.

KAPSÜL TEKNOLOJİ PLATFORMU

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan, Türkiye’nin belediye destekli ilk teknoloji platformu olan KAPSÜL Teknoloji Platformu, öğrencilerden oluşan takımlarla TEKNOFEST başta olmak üzere ulusal ve uluslararası birçok yarışmaya katılmaya yönelik çalışmalar yürütüyor.

Kurulduğu 2021 yılında teknoloji yarışmalarında 7 farklı alanda, toplam 40 takımı destekleyen KAPSÜL Teknoloji Platformu’nda 831 farklı teknolojik ürün geliştirildi. 22 takımın finalist olduğu TEKNOFEST’te European Rover Challenge’da platform çatısı altındaki takımlardan birisi dereceye girmeyi başardı. KAPSÜL Teknoloji Platformu, 2022 yılında ise mevcutta 100 yarışma takımına destek veriyor.