Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Akademik Kurul Toplantısına Katıldı

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik’in katılımıyla gerçekleşti. 2020-2021 öğretim yılı genel değerlendirmesinin yapıldığı toplantı da ayrıca yürütülen akademik faaliyetler ele alındı.

Çevrimiçi olarak gerçekleşen toplantıya Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rahmi Erdem, Dekan yardımcıları Doç. Dr. Serra Zerrin Korkmaz, Dr. Öğr. Üyesi Saadet Armağan Güleç Korumaz ile fakülte öğretim elemanları katıldı.

Toplantıda, fakülte bünyesindeki bölümlerin akreditasyon süreçlerinde yapılanlar ve yapılacaklar değerlendirilerek, fakülte bünyesinde yeni açılan İç Mimarlık ve Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümlerinin çalışmaları görüşüldü. Toplantı da uzaktan öğretim sürecinin öğrenci ve öğretim elemanları açısından değerlendirilmesi yapıldığı toplantı da ayrıca fakülte bünyesinde yıl içerisinde gerçekleştirilen ulusal ve uluslararası sempozyum dizilerinin ve fakültenin uluslararası hakemli ve alan indeksli dergisi ICONARP’ın çalışmaları ve bölümlerin gerçekleştirmiş oldukları etkinliklere değinildi.

KTÜN Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesinin kuruluşunun 1970 yılına dayandığını belirterek “Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Türkiye’nin önde gelen fakülteleri arasında yer alıyor bu bizim için gurur verici. Fakültemizin gerçekleştirdiği akademik faaliyetleri takip ediyoruz, fakültemizin ve öğrencilerin hizmetine sunduğumuz ve geçtiğimiz dönem açılan bilgisayar laboratuvarı fakültemizi daha iyi yerlerde görmek için yaptığımız çalışmaların sadece bir kısmı. Ayrıca yeni açılan Endüstri Ürünleri Tasarımı ve İç Mimarlık bölümlerinin bu anlamda Fakültemize farklılık katacağına inanıyorum. Mimarlık ve Kentsel Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi (KETAM)’ üniversitemizin açtığı mimarlık ve kentsel tasarım alanında faaliyet gösterecek merkezlerden bir tanesi. Bu merkezimizin de üniversitemiz ve Konya’mız için güzel işler yapacağına inanıyoruz. Yeni dönemin fakültemiz ve üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rahmi Erdem, Fakülte ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.  Fakültede çalışmaların öğrenci ve öğretim elemanlarıyla beraber tüm hızıyla devam ettiğini dile getiren Prof. Dr. Erdem, Fakülte bünyesinde yürütülen çalışmaların Konya Teknik Üniversitesine yakışır nitelikte olduğunu ifade etti.

KTÜN Konya Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Babür Özçelik