Rektörümüz ‘1.UNİKOP Öğrenci Kalite Buluşması Programına’ Katıldı

KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği 1.UNİKOP Öğrenci Kalite Buluşması, Kırıkkale Üniversitesinin ev sahipliğinde 17- 18 Kasım tarihlerinde gerçekleştirildi. Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, KTÜN UNİKOP Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin Deveci, KTÜN Kalite Koordinatörlüğü Öğretim Görevlisi Elif Yıldırım ve KTÜN Kalite Kulübü öğrencileri katılım gösterdi.

Kırıkkale Üniversitesi Merkez Yerleşkesinde düzenlenen programın açılış töreninde konuşan UNİKOP Dönem Başkanı Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, Kurumsal kaliteye ulaşmak üniversitelerin öncelikleri arasında olduğunu söyledi. Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, “UNİKOP sayesinde üniversiteler arasında pek çok konuda birlikte hareket etme kültürü ve farkındalığı oluşturulduğunu ifade ederek, “Konya Teknik Üniversitesi olarak dönem başkanlığı süresince sizlerin destekleriyle birbirimize katkı sağlamaya çalıştık ve katkı sağlamaya devam ediyoruz. Bugün ise Kırıkkale Üniversitesi tarafından düzenlenen 1. UNİKOP Öğrenci Kalite Buluşması etkinliğinde bir aradayız. Kurumsal kaliteye ulaşmak günümüz işletmelerinde olduğu gibi Üniversitelerin de öncelikleri arasındadır.  Kaliteyi bir bütün şeklinde ele alarak kurumsal unsurları içine politikalar, düzenlemeler ve uygulamalar geliştirmeyi, bunları yazılı dokümanlara dönüştürmeyi, kurumsal değerlendirme ve denetimleri yazılanlara göre gerçekleştirmek gerekmektedir. Programların yürütülmesinde öğrenci merkezli öğrenme, değerlendirme ve planlama uygulamaları mevcuttur. 1. UNİKOP Öğrenci Kalite Buluşması etkinliğini organize eden Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğüne, Kalite Koordinatörlüğüne, katılım sağlayan öğrenci topluluklarına ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Açılış töreni, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Vekili Murat Karakoyunlu, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, ve YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar’ın konuşmalarının ardından günün anısına hatıra fotoğrafı çektirilmesi ve Kırıkkaleli Abdallar’ın mini konseri ile sona erdi.

Programın ardından Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar, UNİKOP Dönem Başkanı Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Vekili Murat Karakoyunlu, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Çiçek ve YÖKAK Öğrenci Komisyonu Akademik Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Gonca Uludağ, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan’ı makamında ziyaret etti.

UNİKOP bünyesindeki üniversitelerin işbirliği projeleri ve kalite çalışmaları hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Konya Teknik Üniversitesi KTÜN Osman Nuri Çelik UNİKOPKTÜN