KTÜN, TEKNOFEST20’ye En Çok Başvuru Yapan Üniversiteler Arasında

Türkiye’nin ilk ve tek Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ne (TEKNOFEST) başvuruda bulunan üniversite ve öğrencilere ilişkin sayısal veriler açıklandı. Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN), 269 öğrenci başvurusu ile 175 üniversite arasında 8. sırada yer aldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Türkiye’de milli teknoloji geliştirmesi konusunda kritik rol oynayan kuruluşlar tarafından desteklenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, bu yıl 22-27 Eylül 2020 tarihinde düzenlenecek.

TEKNOFEST’in resmi web sayfasından yapılan yazılı açıklamada, Gaziantep’te gerçekleştirilecek teknoloji yarışmalarına, 175 farklı üniversiteden 11 bin 898 üniversite öğrencisinin başvuruda bulunduğu belirtildi. Açıklamada, Konya Teknik Üniversitesinin 269 öğrenci başvurusu ile 8. sırada yer aldığı kaydedildi. Başvuru verilerine göre Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi başta olmak üzere Türkiye’nin önde gelen üniversitelerini geride bırakan Konya Teknik Üniversitesi, TEKNOFEST 2020’de 12 kategoride 30 takım ve bireysel katılım ile 269 öğrencileri projeleriyle mücadele edecek.

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik yaptığı açıklamada, üniversite olarak öğrencilerin TEKNOFEST başta olmak üzere farklı yarışmalara katılım sağlamalarını oldukça önemsediklerini söyledi. TEKNOFEST’e başvuruda bulunan KTÜN öğrenci sayısının memnuniyet verici olduğunu ifade eden Rektör Özçelik, “Ülkemizin geleceğine ve gençlerimizin yarınlarına katkı sağlayacak bu tür yarışmalarda yer almayı oldukça önemsiyoruz. Bu anlamda, TEKNOFEST 2020’de mücadele edecek olan öğrenci takımlarımız, yarışmaya bireysel katılım sağlayan öğrencilerimiz ve akademik danışmanlarımızın Konya Teknik Üniversitesini en iyi şekilde temsil edeceklerine yürekten inanıyor, başarılar diliyorum” dedi.