KTÜN’e TÜBİTAK 1002 Projesinden Bir Destek Daha

Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Süheyla Kocaman'a ait "Yeni Biyobazlı Epoksi Reçine Sentezi ve Çeşitli Doğal Asitlerle Modifiye Badem Kabuğu Atıklarının Biyo-bazlı Kompozit Malzeme Üretimi Üzerindeki Etkileri" TÜBİTAK 1002 projesi desteklenmeye hak kazandı.

Proje kapsamında biyobazlı kompozitler üretmek için yüzde 100 biyo-bazlı yeni bir epoksi reçinenin ilk kez ve tek aşamada sentezlenmesi hedefleniyor. Geliştirilecek kompozit malzemelerde biyobazlı matris faz olarak çeşitli doğal asitlerle modifiye edilen, doğal takviye malzemesi olan badem kabuğu atığının kullanımıyla maliyetlerin düşürülmesinin yanında biyobozunurluk, mekanik gibi farklı özelliklerin geliştirilmesi amaçlar arasında yer alıyor. Projenin biyobozunur ve yenilenebilir kaynaklı olmak gibi temellere oturması ile hızla ilerleyen atık sorununa çevreci bir yaklaşım ile önemli bir çözüm sunması projenin önemli hedeflerinden biri olarak dikkat çekiyor.

Yürütücülüğünü Doç. Dr. Süheyla Kocaman’ın yaptığı projenin araştırmacısı ise yine Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülnare Ahmetli olurken doktora öğrencisi Melisa Temiz bursiyer olarak çalışmalara katkı sağlayacak.