KTÜN’den “Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı’nı Anlamak” Konulu Webinar

2021 yılı “Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı” etkinlikleri kapsamında, Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından “Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı’nı Anlamak” konulu Webinar gerçekleştirildi.

Selçuk Üniversitesi Türk Dili Bölümü Öğretim Görevlisi Harun Yıldız’ın konuşmacı olarak katıldığı etkinliğe Rektör Danışmanı Prof. Dr. İhsan Özkan, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferruh Yıldız, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Bilgehan Kekeç, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Türk Milletinin Bağımsızlığının sembolü, varoluş mücadelesinin destanı olan İstiklal Marşının kabulünün 100. Yılı olduğuna vurgu yapan Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferruh Yıldız,  “Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan bu eser 12 Mart 1921 tarihinde TBMM tarafından Milli Marşımız olarak kabul edilmiştir. İstiklal Marşı dünya var oldukça Türk Milletinin Milli Marşı olarak kalacaktır. Vatan Millet ve Bayrak sevgisi işleyen İstiklal Marşı, Türk milletinin hürriyet uğruna neler yapabileceğini ve bir milletin vatana olan sevgisinden dolayı duyduğu heyecan ve coşku ancak bu kadar güzel dile getirilebilir” dedi.

Katılımın çok yoğun olduğu etkinliğe konuşmacı olarak katılan SÜ Türk Dili Bölümü Öğretim Görevlisi Harun Yıldız, ‘İstiklal Marşını ve Mehmet Akif Ersoy Anlamak’ konulu söyleşi de Milli şair Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşının önemini dönemin tarihi, sosyolojik, siyasi ve edebi şartlarını ifade ederek katılımcılarla paylaştı.

KTÜN Konya Teknik Üniversitesi