KTÜN’den Konya Açık Ceza İnfaz Kurumu’na İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) tarafından, Konya Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda çalışanlar ve mahkûmlara yönelik olarak İş Sağlığı ve Güvenliği temalı konferans düzenlendi.

KTÜN Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’ndan Dr. Öğretim Üyesi Atiye Bilim ve Öğretim Görevlisi Halil Çelik tarafından verilen konferansta iş güvenliğine dair yasal konular ile birlikte alınması gereken tedbirler anlatıldı.

İlk olarak kürsüye gelen Öğretim Görevlisi Çelik, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili kanun hakkında bilgi verdi. Daha sonra iş güvenliği süreçlerini anlatan Çelik, iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri ve tarihi gelişimini aktardı.

Çelik’in ardından kürsüye gelen Dr. Öğr. Üyesi Atiye Bilim ise, iş sağlığı ve güvenliğini ortaya çıkaran ihtiyaçları ve iş güvenliği kültürünün oluşmasına yönelik konuları anlattı.