Haber Detay

Anasayfa > Haberler > Haber Detay

KTÜN’den 6 Proje Daha TÜBİTAK Desteği Almaya Hak Kazandı

Bu yıl başlayan 7 TÜBİTAK 1001 projesi ile birlikte büyük bir başarı yakalayan Üniversitemizin 6 yeni TÜBİTAK projesi daha desteklenmeye değer görüldü.  Bilgisayar, Maden, İnşaat, Kimya, Elektronik, Metalurji ve Malzeme olmak üzere 6 farklı alandan hazırlanan 6 proje ile Üniversitemiz “Teknik Üniversite” olmanın farkını bir kez daha ortaya koydu.

 

Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Erkan Ülker, Maden Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. İhsan Özkan, İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Ceyhun Aksoylu, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi İsmail Cihan Kaya ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Ebru Deveci ile Elektrik ve Enerji Bölümü’nden Öğretim Görevlisi Mustafa Arslan’ın yürütücülüğünü üstlendiği projeler desteklenmeye değer görüldü.

 

Konya Teknik Üniversitesi’nin TÜBİTAK Kapsamında Desteklenen Projeleri şöyle sıralandı;

 

TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı’nca (UİDB) Çoklu İşbirliği Destek Programları kapsamında Prof. Dr. Erkan Ülker’in “Doğal Taş Ocakları Optimizasyonu için Yapay Zeka ve Bileşik Arazi Tetkikleri” başlıklı projesi (“Artificial Intelligence and Combined Survey Techniques for Stone Quarries Optimization- AI-COSTSQO”, Avrupa Birliğinin ERA-Net Cofund projesi fonundan desteklenmeye değer görüldü.

 

TÜBİTAK 1002 - Hızlı Destek Programı kapsamında Prof. Dr. İhsan Özkan’ın “Kaya Malzemelerinin Tek Eksenli Basma, Dolaylı Çekme Ve Sünme Deney Koşulları Altında Zamana Bağlı Deformasyon Davranışı Ve Yenilme Mekanizması” başlıklı projesi desteklenmeye değer görüldü.

 

TÜBİTAK 1002 - Hızlı Destek Programı kapsamında Dr. Öğr. Üyesi Ebru Deveci’nin “Dört farklı yenilebilir mantar türünün polisakkaritlerinin kimyasal karakterizasyonu, in vitro antioksidan ve anti-kanser aktivitelerinin belirlenmesi” başlıklı projesi desteklenmeye değer görüldü.

 

TÜBİTAK 1002 - Hızlı Destek Programı kapsamında Öğretim Görevlisi Mustafa Arslan “Yüksek Performanslı Anti-Toz Kaplamaların Geliştirilmesi Ve Fotovoltaik Panellere Uygulanması, Panel Performanslarının Gerçek Çevre Şartlarında İncelenmesi” başlıklı projesi desteklenmeye değer görüldü.

 

TÜBİTAK 3501 - Kariyer Geliştirme Programı kapsamında Doç. Dr. Ceyhun Aksoylu’nun  “Kesme Yönünden Yetersiz Betonarme Kirislerin Mekanik Dikislerle Güçlendirilmesine Yönelik Bir Tasarım Rehberi”  başlıklı projesi desteklenmeye değer görüldü.

 

TÜBİTAK 3501- Kariyer Geliştirme Programı kapsamında Dr. Öğr. Üyesi İsmail Cihan Kaya’nın "Kurşun-İçermeyen Tamamen İnorganik Halojen Perovskit Bileşikler Kullanılarak Perovskit Güneş Hücrelerinin Üretimi" başlıklı projesi desteklenmeye değer görüldü.

 

Öğretim üyelerimizi tebrik eder çalışmalarında başarılar dileriz.

 

 

Konya Teknik Üniversitesi KTÜN