KTÜN’de ‘TÜBİTAK 2237-B Proje Yazma Eğitimi’ Verildi

Konya Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (KTÜNTTO) öncülüğünde Mühendislik ve Doğa Bilimleri alanında, araştırmacıların ‘Bilimsel Araştırma Proje Önerisi’ hazırlama ve yürütme becerilerinin geliştirilmesini amaçlayan ‘TÜBİTAK 2237-B Proje Yazma Eğitimi’ verildi.

3 gün süren eğitimin ilk gününde Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik’in katılımıyla eğitim programının açılış töreni gerçekleştirildi. Törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muazzez Çelik Karakaya, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köken, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Esra Yel, Genel Sekreter Kamil Gök, Teknoloji Transfer Ofisi Personeli ile akademik ve idari personel katıldı.

Konya Teknik Üniversitesi Gelişim Yerleşkesinde yüz yüze olarak gerçekleştirilen eğitim ile KTÜN Mühendislik ve Doğa Bilimleri alanlarında görev yapan en az doktora yeterliliğini almış, tez aşamasına geçmiş doktora öğrencileri veya doktora mezunu araştırmacıların Bilimsel Araştırma Proje önerisi hazırlama ve yürütme becerilerinin geliştirilmesi amaçlandı.

Katılımcılara, proje hazırlama öncesi bilinmesi gereken; temel kavramlar (bilgi, bilim, bilimsel araştırma, bilimsel etkinlikler, bilimsel araştırma ile ilgili deyimler), bilimsel araştırma konusunun seçimi, hipotez kurma, araştırmanın planlanması, proje yönetimi, araştırma sonuçlarının analizi ve dokümantasyonu, proje önerilerinin değerlendirilmesi konuları etkileşimli seminerlerle anlatıldı. Proje döngüleri ve aşamaları aktif tartışmalarla ele alınan eğitimde verilen bilgiler doğrultusunda katılımcılara proje yazımı konularında uygulamalar yaptırılarak eğitimin kalıcılığının sağlanması hedeflendi.

Farklı üniversite ve alanlardan oluşan eğitmenler ise KTÜN Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Kuş, Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esra Yel ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Ceylan, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Altıntaş Yıldırım, Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ersöz, Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seçkin Akın, Hacettepe Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Merih Aydınalp Köksal’ın da yer aldığı alanında uzman akademisyenlerinden oluştu.

Eğitimin ardından katılımcılara teşekkür belgeleri verilerek emeği geçen eğitmenlere plaket takdim edildi.

Konya Teknik Üniversitesi KTÜN Prof. Dr. Osman Nuri Çelik