KTÜN’de Satranç Turnuvası Düzenlendi

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Spor Topluluğu tarafından satranç seven akademik, idari personel ile öğrencileri bir araya getirerek sosyal bir ortam oluşmasını sağlamak amacıyla düzenlenen Satranç Turnuvası KTÜN Gelişim Yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Başta KTÜN Spor Topluluğu olmak üzere üniversitenin diğer topluluklarının da destekleriyle yapılan ‘Satranç Turnuvası’na 64 kişiden oluşan sporcu ekibi katıldı. Bir gün süren turnuvada öğleden sonra yapılan yarı final ve final karşılaşmalarının ardından dereceye giren ilk üç sporcuya madalya ve para ödülü verildi.

Türkiye Satranç Federasyonu Konya İl Temsilciliğinin de desteklediği turnuvaya sponsorlar da destek sağladı. Spor Topluluğu Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada, birincisini gerçekleştirdikleri turnuvanın her ay üniversite içerisinde yılda iki defa ise Türkiye Satranç Federasyonunun destekleriyle Konya genelinde düzenlemek istediklerini belirtti.