KTÜN’de Geçici Atık Toplama Üniteleri Yerleştirildi

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından israfın önlenmesi ve atıkların geri dönüşümüne katkı sağlanması amacıyla başlatılan ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında geçici atık depolama ünitelerini üniversitenin çeşitli bölgelerine yerleştirdi.

Selçuklu Belediyesi tarafından sağlanan atık depolama üniteleri ile geri dönüşümün sağlanması, israfın önüne geçilmesi, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi ya da en aza indirilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağından ayrı toplanması hedefleniyor. Sıfır atık yönetmeliği kapsamında geçici atık depolama üniteleri, Gelişim Yerleşkesinde bulunan Rektörlük Hizmet Binası Girişine 1, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesine 2, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okuluna ise 1 adet olmak üzere bahçe alanlarına yerleştirildi. Böylece bina içlerine yerleştirilen atık toplama kutularının bu depolama üniteleri ile merkez depolama alanlarına taşınmasında kolaylık sağlayacak.

KTÜN Konya Teknik Üniversitesi