KTÜN’de 1. Sınıf Öğrencilerine Yönelik Online Oryantasyon

Konya Teknik Üniversitesi, (KTÜN) bu yıl üniversiteye yeni başlayan öğrencilerin uyum sağlamalarını kolaylaştırmak için ‘Çevrimiçi’ Oryantasyon programı düzenlendi. Toplantı da üniversite hakkında bilgi verilerek akademik ve idari birimler tanıtıldı.

Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. H. Selçuk Halkacı’nın destekleriyle Kariyer Merkezi tarafından düzenlenen ve Uzaktan Öğretim Araştırma ve Uygulama merkezi tarafından organize edilen toplantı Covid-19 pandemisi nedeniyle çevrimiçi olarak gerçekleşti.  Toplantı kapsamında üniversiteye yeni katılan öğrencilere üniversitenin misyonu, vizyonu, sağladığı olanaklar hakkında bilgi verilerek, akademik ve idari birimler hakkında öğrenciler bilgilendirildi.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nden 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında öğrenci alan 8 bölüm, 46 Öğretim Elemanı ve 336 öğrenci Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nden 2 bölüm 23 Öğretim Elemanı ve 180 öğrenci ile Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu’ndan ise 12 Bölüm, 55 Öğretim Elemanı ve 274 öğrenci katıldı.  Toplantı kapsamında fakülte ve meslek yüksekokulu bünyesinde bulunan bölümlerin bölüm başkanları, bölüm başkan yardımcıları, 1. sınıf öğrenci danışmanları, çift anadal danışmanı, yandal danışmanı, Erasmus Koordinatörü, Mevlana Koordinatörü ve Farabi Koordinatörü alanları ile ilgili öğrencilere detaylı bilgiler verdi.

2 gün süren oryantasyon toplantılarına Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Selma Düzyol, Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Tevfik Ağaçayak ve Müdür Yardımcısı Dr. Farabi Temel de toplantılarda hazır bulunmuş ve merkezimizi tanıtarak öğrencilere kariyer planlamanın önemi hakkında bilgiler vermişlerdir.

Oryantasyon Programı kapsamında ayrıca üniversitenin resmi youtube kanalına (https://www.youtube.com/channel/UCnVoJHinCNBfu2UeypZ9frA/videos) rektörlüğe bağlı birimlerin tanıtıldığı 19 farklı video yüklenerek öğrencilerin idari birimleri yakından tanımaları olanak tanınmıştır.

KTÜN Konya Teknik Üniversitesi