KTÜN’ün Başarısı Dünya Sıralamasında

Üniversitemiz, Times Higher Education (THE) tarafından her yıl yayımlanan ve yükseköğretim paydaşları tarafından büyük bir ilgiyle takip edilen Dünya Üniversite Sıralaması (WUR) listesinde üst sıralarda yer aldı. 115 ülkeden yalnızca 2092 üniversitenin listeye girebildiği değerlendirmede Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) üst sıralarda yer almayı başardı.

Dünyanın en kapsamlı üniversite performansı değerlendirmesi olarak kabul edilen en son WUR 3.0; kurumları öğretim, araştırma ortamı, araştırma kalitesi, endüstri katılımı ve uluslararası görünüm olarak beş temel alanda değerlendirildi.

Ayrıca 2018 yılında ülkemizde kurulan 20 üniversite arasından sıralamaya yalnızca 3 üniversite girdi. Üniversitemiz bu 3 üniversite arasında yer alarak başarısını bir kez daha gösterdi.