KTÜNSEM’de Eğitimler Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Konya Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KTÜNSEM) ve Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) İşbirliği ve Konya İl Emniyet Müdürlüğüne ait proje kapsamında 2022 yılı kaynak kullanımı ile MEVKA desteğine dâhil edilerek taraflarca anlaşma protokolü imza altına alınmıştı. Bu kapsamda verilmesi planlanan eğitimler tamamlandı.

MEVKA tarafından verilen eğitim desteği kapsamında başlayan “Sistem, Ağ ve güvenlik Uzmanlığı Eğitimi” Öğretim Görevlisi Dr. Nevzat Örnek tarafından verildi. Konya İl Emniyet Müdürlüğü Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü’nde görev yapan toplam 14 personele yönelik 120 saat süren eğitim Emniyet Müdürlüğüne ait teknik altyapı ve ekipmanların yanı sıra, Konya Teknik Üniversitesi’nin laboratuvar ve teknik altyapıları kullanılarak tamamlandı. İlerleyen tarihlerde işleyen mevzuat ve süreçler tamamladıktan sonra ilgililerin uzmanlık belgelerinin törenle teslim edilmesi planlanıyor.

Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik verilen eğitimle ilgili yaptığı açıklamada, “Teknolojinin hızla gelişmesi beraberinde internet üzerinden ve bilişim sistemlerinden işlenen suçların artmasına neden olmuştur. İki yılı geride bırakan COVİD19 Pandemi döneminde insanların evlerine kapanıp, zamanlarının çoğunu internette geçirmeleri de 'sanal suçlar' ile 'sanal suç çeşitlerinin' artmasına neden olmuştur. Sanal dünyada bu suçların izini süren polis teşkilatının çalışmaları önemli bir yer teşkil etmektedir. Buna benzeyen eğitimler uzman polislerin yetiştirilmesi suçluların yakalanması için önem taşımaktadır. Bilindiği üzere siber saldırılar hem kişilere, hem de devlet kurumlarına yapılmaktadır. Bu tür eğitimler kurumların siber saldırılara karşı siber güvenlik açıklarını ve alt yapılarının yeterli olup olmadığının görmeleri için iyi bir fırsattır. Bilişim çağının gerekleri içerisinde olan bilgilerin hem gizliliği, hem bilgilerin güvenliği açısından ayrı bir önem taşımaktadır. Merkezimiz tarafından verilen eğitimin emniyet güçlerine katkı sağlaması hem üniversitemiz hem de merkezimiz tarafından sevindirici bir gelişmedir.” dedi.

KTÜNSEM yaklaşık 50 yıllık bir tecrübeye sahip olan Konya Teknik Üniversitesinin bilgi ve birikimlerini sadece Konya ili ile sınırlı tutmak yerine tüm Türkiye’deki kurum, kuruluş ve şahsılarla çevrimiçi ya da yüz yüze olmak üzere vereceği eğitimlerle paylaşma hedefiyle çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Konya’nın merkezinde bulunan tarihi binası Konya için merkez konumundaki lokasyonu yüzyüze eğitimlerde kolaylık sağlıyor.