KTÜNSEM Aracılığı ile Kamu Çalışanlarına “Kamu Yönetiminde Medya İle İlişkiler” Eğitimi

İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürlüğü, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) ve Konya Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü (KTÜNSEM) işbirliğiyle Konya’da ilk kez yürütülen proje kapsamında verilmesi planlanan eğitimler Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik’in katılımı ile başladı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürlüğünce, MEVKA’nın 2021 yılı teknik destek programı kapsamında hazırlanan yerelde kurumsal kapasitenin geliştirilmesine yönelik olarak “Kamu Yönetiminde Medya İle İlişkiler” konulu proje destek almaya hak kazanmıştı. Buna göre yürütülecek proje ile personelin; temel ve etkili iletişim, basın bülteni ve basın açıklamasının hazırlanması, kamuoyunu etkileyecek olumsuz haberler karşısında kriz sürecinin iyi yönetilmesi, medya ile ilişkiler bağlamında iletişim stratejileri, oluşturulan olumlu ve olumsuz haberlere karsı algı ve tutum, yanı sıra mesleki bilgisinin ve verimliliğinin artırılması, mesleki ilgi ve kabiliyetinin en yüksek düzeye çıkarılması, halkla ilişkiler ve iletişim yeteneklerinin güçlendirilmesi ile teknolojik gelişmelere ve yeniliklere uyumunun sağlanması konuları hedeflendi.

Kamu kurumları, basın yayın kuruluşları ve kamuoyu arasında sağlıklı ve doğru bilgi akışının sağlanması, basın personelinin bilgi ve haberciliğinin geliştirilmesi, bu alanda çalışan personelin niteliklerinin artırılması, bahse konu eğitim içeriklerinde derinlemesine bilgi sahibi olması, kamu kurumlarının gerçekleştireceği faaliyet ve yatırımların kamuoyuna en iyi şekilde duyurulması diğer amaçlar arasın yer alıyor. Bunun yanı sıra medya ile ilişkiler noktasında haber servisinde yer alan bülten, fotoğraf, görüntü ve buna benzer materyallerin beklentileri karşılaması durumunda basın yayın kuruluşlarının da işini kolaylaştırması amaçlanıyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürü Tuncay Karabulut’un moderatörlüğünü üstlendiği eğitim programının ilk oturumu, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir ve Rektörümüz, Prof. Dr. Babür Özçelik’in konuşmalarıyla başladı,

Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik yaptığı konuşmada “Yürütülecek projeyle, merkez ve ilçelerimizdeki kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının basın ve halkla ilişkiler birimleri ile iletişim koordinatörlüklerinde görevli personelin; temel ve etkili iletişim, basın bülteni ve basın açıklamasının hazırlanması şeklindeki eğitimleri kapsayan bu projenin Konya’da sektörün gelişmesine katkı sunacağına inanıyorum. Bu vesileyle eğitim programının düzenlenmesinde emeği geçen Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürü Tuncay Karabulut’a MEVKA Genel Sekreteri İhsan Bostancı’ya, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir’e ve Konya Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürümüz Mahmut Kuş hocamıza teşekkür ediyorum.” dedi. Eğitimlerin verimli geçmesi temennisinde bulunan Rektörümüz,  KTÜNSEM olarak bu alanda da çalışma içerisinde olunmasının gurur verici olduğunu sözlerine ekledi.

Çevrimiçi ortamda günde 3 oturum şeklinde gerçekleştirilecek eğitimler öğleden sonra saat 13.30’da başlayacak ve 17.30’a kadar devam edecek şekilde planlandı. Eğitim müfredatında yer alan konular ile ilgili olarak alanlarında uzman akademisyenler, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından yöneticiler ile teknik personel, eğitmen olarak sunum yapacak. İlk günden yoğun ilgi gören eğitimler, merkez ve ilçelerden toplam 103, kamu kurum ve kuruluşlarından yaklaşık 450 personel katıldı. Katılımcılara eğitimin ardından ‘Eğitim Sertifikası’ verilmesi planlanıyor.