KTÜN “Mezun Takip Sistemi” Kuruldu

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN), mezunlarına ulaşmak ve öğrencilerin mezunlarla etkileşimini artırmak amacıyla, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ve KTÜN Kariyer Merkezi destekleriyle ‘Mezun Takip Sistemi’ni hayata geçirdi.

Mezunların kariyer gelişimlerini takip etmek, istatistiğini oluşturmak ve mezunlara ulaşarak mezunlar arasındaki ilişkileri daha etkin kılmak amacı ile hizmete sunulan ‘Mezun Takip Sistemi’, Konya Devlet Mühendislik Akademisi ile 18.05.2018 tarihli ve 30425 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 7141 sayılı Kanun ile ayrıldığı Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu ile Fen Bilimleri Enstitüsünün ilgili anabilim dallarından ve Konya Teknik Üniversitesinin herhangi bir fakülte veya programından mezun herkesin katılımına açıktır. Mezunların bu hizmetlerden yararlanabilmesi için kişisel bilgilerini güncellemeleri ve sistem yöneticisi tarafından mezuniyet bilgilerinin onaylanması gerekiyor. Mezunlar üniversite tarafından oluşturulan web sitesi ile sisteme dahil olabilecek.

KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, “Konya Teknik Üniversitesi her ne kadar yeni bir kimlikle kurulmuş olsa da temeli 1970 yılında kurulan Konya Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisine dayanan 50 yılı aşkın bir geçmişe sahiptir. Bu zamana kadar binlerce mezun verdik ve bu mezunlarımız yurt içinde ve dışına farklı kurum ve kuruluşlarda birçoğu üst düzey görevlerde çalışmaktadır. Üniversite olarak mezunlarımızla bağımızı kopartmamak, onlarla bir araya gelmek ve üniversite ile aidiyet oluşturmak için bu sistemi hayata geçirdik. Yeni hayata geçirilen ‘Konya Teknik Üniversitesi Mezunlar Derneği’yle birlikte mezunlarımız, aynı çatı altında bir araya getirmek istiyoruz ve mezunlarımızı bu platforma katılmaya davet ediyoruz.” dedi.

Konya Teknik Üniversitesi Mezun Takip Sistemi ve Mezunlar Derneğine üye olmak için aşağıdaki iletişim adreslerini kullanabilirsiniz.

KTÜN Mezun Takip Sistemi Detaylı Bilgi ve Üyelik için Tıklayınız

Konya Teknik Üniversitesi Mezunları Derneği Detaylı Bilgi ve Üyelik için Tıklayınız

KTÜN Konya Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Babür Özçelik