KTÜN “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü”nü Bir Hafta Boyunca Süren Etkinlikler ile Andı

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) olarak 15 Temmuz ruhunu yaşamak  adına "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" kapsamında Milletin Zaferi Fotoğraf Sergisi başta olmak üzere Kitap Köşesi ve Dijital Sergi gibi etkinlikler düzenledik.

Hain darbe girişimine karşı aziz milletimizin verdiği mücadelenin fotoğraflarla anlatıldığı sergi Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik’in de katılımı ile gerçekleşti. 3 farklı mekânda yapılan sergilere, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ali Köken, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekan Vekilimiz Prof. Dr. Mehmet Çağlar Meşhur, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürümüz Prof. Dr. Mustafa Altın, Tarım Teknolojileri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mahmut Kuş, Genel Sekreterimiz Kamil Gök ile akademik ve idari personel katıldı.

Bu yıl “Milletin Zaferi” konseptiyle hazırlanan fotoğraf sergisinin yanı sıra Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığımızın hazırladığı hain darbe girişimi üzerine yazılan kitaplardan oluşan Kitap Köşesi ve Anadolu Ajansı ile İletişim Başkanlığı arşivlerinde yer alan fotoğraflardan oluşan Dijital Sergi de anma etkinlikleri kapsamında gerçekleşti.

‘Milletin Zaferi Fotoğraf Sergisi’nde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, “Demokrasi ve Milli Birlik Günü, sadece bir hatırlama ve anma günü değildir. Aynı zamanda demokrasiye ve milli birliğimize sahip çıkmamız gerektiğini bir kez daha hatırlatan bir fırsattır. Ülkemizin geleceği için, demokratik değerlerimizi korumak ve geliştirmek için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeliyiz. Bu bağlamda, hepimize büyük görevler düşüyor. Bilgi ve cesaretle, ülkemizin aydınlık yarınlarını şekillendirecek olan bizleriz. Bu vesile ile şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarken, gazilerimizi şükranla yâd ediyoruz. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü kutlarken, demokrasimize, birliğimize ve beraberliğimize olan inancımızı bir kez daha vurguluyorum” dedi. Rektör Çelik son olarak anma etkinliklerinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri, 15 Temmuz Pazartesi günü üniversitemiz ile diğer kurumların da olacağı Kültür Park’ta fotoğraf sergisi ve diğer etkinlikler ile devam edecek.