KTÜN Rektörlüğü Görevine Prof. Dr. Osman Nuri Çelik Atandı

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, KTÜN Rektörlük makamında gerçekleşen devir teslim töreni ile yeni görevine başladı. Törende konuşan KTÜN Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, “Öncelikle bu görevi şahsıma layık gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Üniversitemizi akademik çalışmalarıyla ve elde ettiği başarılarla güzel yerlere getireceğiz” dedi.

KTÜN Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik sözlerini şöyle sürdürdü, “Üniversitemizi daha ileri seviyelere götürmek için hep birlikte çalışacağız. Geçmişimizi iyi anlatacak, tecrübelerden faydalanacak ve buradan alacağı güç ile geleceğe yön verecek, başarılı faaliyetlere imkân sağlayacak bir araştırma ve geliştirme ekosisteminin oluşturulmasını amaçlıyoruz. Akademik ve idari personelimizin desteği ile üniversitemizi daha iyi yerlere getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Rektörlük Devir Teslim Töreninde konuşan, eski Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle 4 yıl boyunca yürütmüş olduğum Konya Teknik Üniversitesi Kurucu Rektörü görevimi bugün itibariyle Sayın Prof. Dr. Osman Nuri Çelik’e devrediyorum.  Görevde bulunduğum süre boyunca üniversitemizi; akademik, idari ve alt yapı anlamında önemli bir noktaya getirdik.  Bu süreçte pek çok alanda başarı kazandık, ilkleri başardık, bilimsel çalışmalarla üniversitemizin adından söz ettirdik. Şahsıma bu başarıları imza atma fırsatı veren Sayın Cumhurbaşkanımıza, Yükseköğretim Kurulu’na, birlikte çalıştığımız il erkânımıza, STK’lara, Üniversitemiz akademik / idari personelimize /öğrencilerimize ve Konyalılara teşekkür ederim.” dedi.

Gerçekleşen Devir Teslim Töreninin ardından KTÜN Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, tebrikleri kabul etti.

PROF. DR. OSMAN NURİ ÇELİK KİMDİR?

1 Haziran 1963'te Akşehir'de doğan Osman Nuri Çelik, lise öğrenimi Konya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde yaptı. Lisans eğitimini Selçuk Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesinde, yüksek lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesinde Ulaştırma Mühendisliği'nde tamamladı.

1985-1998 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Ulaştırma Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak görev yapan Çelik, 1991-1996 yıllarında Leeds Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak çalıştı.

Çelik, Selçuk Üniversitesi'nde1998-2006 yılları arasında yardımcı doçent, 2006-2011 yılları arasında doçent olarak görev yaptıktan sonra 2011 yılında profesör oldu.

Selçuk Üniversitesi'nde ana bilim dalı başkanlığı, Trafik Kazalarını Araştırma Uygulama Merkezi müdürlüğü ve bölüm başkanlığı yapan Çelik'in 10'u uluslararası hakemli 13 makale, 31 bildiri, 3 proje yürütücülüğü, 24 tez yönetiminde imzası bulunuyor.

Prof. Dr. Osman Nuri Çelik'in İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi, Trafik Kazalarını Önleme Derneği Konya Şubesi, Yollar Türk Milli Komitesi'nde de üyelikleri bulunuyor.

Konya Teknik Üniversityesi KTÜN Prof. Dr. Osman Nuri Çelik UNİKOPKTÜN