KTÜN Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik, ASELSAN Konya Tedarikçi Çalıştayı”na katıldı.

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik ASELSAN Konya Silah tarafından düzenlenen ‘Birlikte Güçlüyüz’ teması ile gerçekleşen “ASELSAN Konya Tedarikçi Çalıştayı”na katıldı.

Çalıştaya, ASELSAN Konya Genel Müdürü Bülent Işık, ASELSAN Konya Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kaval, Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükçü, Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı​ Mahmut Sami Şahin, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Bayram Sade, KTÜN Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Karaman, Konya Sanayisinin önde gelen sanayici ve iş adamları katıldı. ASELSAN Konya'nın üst düzey yöneticileri, program yönetimi, kalite kontrolü, satın alma tedarik gibi önemli görevlerinde bulunan firmanın üst düzey çalışanları Ümit Mercimek, Murat Aygan, Cemil Cem Özgürbüz de ilgili alanlarda sunumlar gerçekleştirdi.

Aselsan Konya Genel Müdürü Bülent Işık’ın açılış konuşması ile başlayan çalıştay daha sonra Aselsan Konya Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kaval’ın konuşması ile devam etti. Konya sanayisinin son yıllarda gösterdiği gelişmenin önemi üzerinde durularak, özellikle ASELSAN Konya’nın bu bölgede fabrika kurmasında güçlenen Konya sanayisinin ne denli önem arz ettiğine vurgu yapıldı. ASELSAN Konya ile ülkenin hedeflediği güçlü ekonomiye yapılan ortak çalışmalarla varılarak, ülkenin kalkınması ve güçlenmesine birlikte sağlanacağına ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, “Sanayi kuruluşlarımızla iş birliğinin artması için bu tarz toplantıların önemli olduğunu düşünüyorum ve bu sebeple bizi burada bir araya getirdiği için ASELSAN Konya yönetimine teşekkürlerimi sunuyorum. Savunma sanayinin ekonomik getirisi bir yana ülkemizin bağımsız hareket etmesi noktasında ASELSAN çok önemli bir konumda, Konya’mızda ASELSAN’ın böyle bir fabrikasının olması söylendiği gibi Konya’ya verilen değeri ve Konya sanayinin geldiği ve geleceğini noktayı gösteriyor. Onun yansımasını da üniversitemizi tercih eden öğrenci profilinde göreceğiz, burada istihdam imkanı bulabilecekleri için. Konya Teknik Üniversitesi olarak üniversite sanayi iş birliğinin en üst düzeyde yapılması için her türlü iş birliğine hazırız, ancak üniversite sanayi işbirliğini sadece sanayicilerimizin TÜBİTAK, KOSGEB projelerine danışman verme şeklinde olmasını istemiyoruz. Sanayicilerimizle ortak proje yürütmek, yüksek teknoloji içeren projeler yapmak istiyoruz. Bu noktada öğrenci tezlerinin raflarda kalmak yerine sanayicilerimizle onların istekleri doğrultusunda faydalı çıktılara dönüşecek ürünlere dönüşmesini istiyoruz. Bu amaç doğrultusunda gelişen teknolojileri ve ülkemizin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak birçok merkezi faaliyete geçirdik. Göreve geldiğimizden bu yana 50’den fazla sanayi firmasını ziyaret ettik onlar da bizi ziyaret etti. Onların taleplerini önemseyerek üniversite sanayi bütünleşmesini sağlamaya gayret gösterdik. ASELSAN Konya ile bu işbirliklerimiz devam edecek böylece hem Konya’mıza hem de ülkemizin kalkınmasına hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

KÜTÜKÇÜ “ASELSAN KONYA İLE KONYA’MIZ YENİ BİR EŞİĞİ DAHA GEÇECEK”

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü, “ASELSAN Konya’nın, Anadolu sanayi ile entegre olmasına imkan sağlaması, savunma sanayinin disipliner yapısının Anadolu da yaygınlaşmasına imkan vermesi açısından çok önemli bir konumda bulduğunu düşünüyorum.  Savunma sanayinin Anadolu sanayine teknoloji transferi sağlamasında birçok ilki hayata geçirecek olan özel bir proje, bir gönül projesi, tüm safhaları büyük bir özveriyle büyük bir gayretle inşa edilmiş bir proje. Bu yatırımla beraber Konya’nın yeni bir eşiği daha geçeceğini biliyoruz. Özellikle Teknoloji Endüstri Bölgesi ilan edilen bu bölgede inşallah ilave yatırımların da hayata geçireceği bir süreci hep beraber yaşıyor olacağız. Bu çalıştay bir ilkti devamının geleceğini ümit ediyorum. ASELSAN Konya için ilk günden şu ana yönetim kurulu başta olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Bu çalışmayla başlayan iş birliğinin artarak devam etmesini temenni ediyorum” dedi.

Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin, “Türkiye’nin en önemli sektörel gelişmelerinin başında, son yıllarda bildiğiniz gibi savunma sanayi gelmekte. Genelde Ankara’da kümelenen firmalar son yıllarda alınan karar ile Anadolu’nun çeşitli bölgelerine yayılması yönünde bir hedefin olduğu görüldü. Burası sadece bir ASELSAN yatırımından ibaret olmayacak aynı zamanda Konya Teknoloji Endüstri Bölgesine çok daha nitelikli savunma sanayi firmalarının gelmesiyle alakalı bir süreci kapsamakta. Dolayısıyla bugün bu yapının çok daha güçlü bir noktaya gelebilmesi için öncelikle nitelikli insan yetiştirmekle ilgili projelerin de içerisindeyiz. Ülkenin nitelikli katma değeri yüksek üretme ihtiyacı var bunu da hep beraber firmalarımız ve sanayicilerimiz ve nitelikli eğitim veren üniversitelerimiz ile beraber gerçekleştireceğiz” dedi.

KTÜN Konya Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Babür Özçelik