KTÜN Rektörü Özçelik’ten Konya Bilim Merkezi’ne Ziyaret

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Konya Bilim Merkezi’ni ziyaret etti. Bilim Merkezinde sergi alanları, atölye ve teknoloji laboratuvarlarını inceleyerek Merkez Müdürü Ali Çetinkaya’dan bilgi alan Rektör Özçelik, Bilim merkezinde yürütülen çalışmaları yakından takip ettiklerini ifade ederek üniversite ve bilim merkezi arasındaki işbirliğini önemsediklerini dile getirdi.

Konya Teknik Üniversitesi TEKNOFEST Koordinatörü Doç. Dr. Akif Durdu’nun da eşlik ettiği ziyarette Rektör Prof. Dr. Özçelik, Konya Bilim Merkezinde bulunan sergi alanları, atölye, teknoloji laboratuvarları yerinde inceleyerek yetkililerden teknik bilgi aldı.  Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi lisans öğrencilerinin teknoloji ve diğer alanlarla ilgili çalışma yaptıkları atölyeleri de ziyaret eden Rektör Özçelik, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk Bilim Merkezinin Konya için oldukça önemli olduğunun ifade eden Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik, “Her yaştan insana hizmet eden Bilim Merkezi’nin özellikle çocuk ve gençlerimizin bilimsel faaliyetlerle iç içe olması adına oldukça fayda sağlamaktadır. Teknik bir üniversite olarak bu merkezimizde yürütülen faaliyetleri yakından takip ediyoruz ve destekliyoruz. Üniversitemiz ile Bilim Merkezi arasındaki işbirliğini de oldukça önemsiyoruz. Burada yürütülen proje ve çalışmalarda da üniversite olarak her türlü desteği vermeye hazırız.” dedi.

KTÜN Konya Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Babür Özçelik