KTÜN Olarak YKS Tercihlerinde Kolları Sıvadık

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) tamamlanmasının ardından milyonlarca öğrenci için tercih maratonu başlıyor. 25 Temmuz – 2 Ağustos tarihleri arasında yapılacak üniversite tercihleri kapsamında, Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden olan Üniversitemizde (KTÜN) tercih sıralamasında ön plana çıkmak için tanıtım faaliyetlerine start verdi.

Öğrencilerin yapacakları tercihlerde bölümler hakkında fikir sahibi olmaları için kolları sıvayan Üniversitemiz, sosyal medya ve diğer iletişim imkânlarıyla tercih sürecinde ön plana çıkıyor. Üniversitemiz, başlattığı tanıtım etkinlikleriyle öğrencilerin sorularını yanıtlamayı ve kariyer planlamaları hakkında bilgi vermeyi hedefliyor.

Öncelikle sosyal medya hesapları ve Youtube kanalından tanıtım videoları ile işe başlayan Üniversitemiz, Konya Dedeman Otel’de gerçekleştirilen tercih fuarına katılarak aday öğrenci ve velilere bilgi verdi. Üniversitemiz 29-31 Temmuz tarihleri arasında ise KTÜNSEM’de düzenlenecek tanıtım günlerinde alanında uzman akademisyenler ile yine aday öğrencilere bölümler, üniversite imkânlarımız, mezun olunca iş imkanları ve ERASMUS gibi değişim programları hakkında bilgi verecek.

Tercih süreci boyunca tanıtım etkinliklerine devam edecek olan Üniversitemiz, sahip olduğu 4 Fakülte, 1 Yüksekokul ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ile binlerce öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Geniş eğitim olanakları ve ulaşım imkanlarıyla öğrencilere kolay bir eğitim hayatı sağlayan üniversite, yine öğrenciler tarafından yoğun ilgi görmeyi hedefliyor.